NAPRAVITE UKUSNU ROZEN TORTU ZA SVETOG JOVANA KOJU ĆE GOSTI TAMANITI: Ukusno predjelo koje će prvo NESTATI SA STOLA
Slana torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

RECEPT

NAPRAVITE UKUSNU ROZEN TORTU ZA SVETOG JOVANA KOJU ĆE GOSTI TAMANITI: Ukusno predjelo koje će prvo NESTATI SA STOLA

Bilo da je reč o nedeljnom ručku, rođendanu ili dolasku dragih gostiju, ovaj divan slaniš zadiviće svakog ko ga proba

Objavljeno:

Kada se spomene torta, većina od nas pomisli na slatke, bogate kreacije sa čokoladom ili šlagom i voćem. Ali, zaboravite na slatkiše na trenutak i zamislite tortu koja je pravo iznenađenje za vaše goste - tortu koja je slana, a ne slatka. Slana Rozen torta nije samo obrok, već pravo kulinarsko čudo koje će vaše goste ostaviti bez teksta.

Ova slana torta, s rozen korama koje se savršeno stapaju sa bogatim nadevima, pruža jedinstveni užitak koji će biti vrhunac svake prilike. Slojevi sučeljavaju različite teksture i ukuse, od suptilno slatkastih do intenzivno pikantnih, nudeći kompleksnu paletu koja zadovoljava i najistančanije ukuse. Izuzetno je popularna na proslavama, rođendanima, ali i kao raskošan nedeljni ručak koji okuplja porodicu oko stola.

Ovaj recept je samo smernica koja vam dozvoljava da eksperimentišete s različitim vrstama sira, suhomesnatim delikatesima i ukiseljenim povrćem.

Slana torta
foto: Printscreen/youtube/ C Slatka tradicija

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci:

1 pakovanje slanih rozen kora (može i oblande ako volite da bude mekše)

600 g šunke tanko sečene

700 ml kisele pavlake

150 ml majoneza

400 g sitnog sira

200 g kiselih krastavčića

5 kašika ajvara

1 kašičica soli

250 g rendanog kačkavalja

Slana torta sa pečenim paprikama, Slana torta
foto: Printscreen/youtube/KITCHEN KK

Priprema:

1. Umutite pavlaku,majonez i sir te didahte so.

2. Od te smese odvojte po 4 kašike u dve činije - u jednu ubacite ajvar, u drugu narendane krastavčiće.

3. Prvu koru premažite sa 4 kašike smese s pavlakom. Preko ređajte red šunke, pa opet ide pavlaka.

4. Drugu koru premažite filom od kiselih krastavaca.

5. Treća se filuje premazom od ajvara.

6. Ponovite postupak: fil s pavlakom, šunka, fil s krastavčićima, fil s ajvarom.

7. Zadnju koru namažit filom od pavlake i bogato narendajte kačkavalj preko cele torte.

8. Dobro ohladite u frižideru (najbolje preko noći) i poslužite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.