NAJEFIKASNIJE PRIRODNO SREDSTVO ZA UKLANJANJE BUĐI IZ KUPATILA: Pločice će SIJATI već posle sat vremena (VIDEO)
Buđ, Foto: Printscreen/Tik-Tok/elnazhamai

kakva caka!

NAJEFIKASNIJE PRIRODNO SREDSTVO ZA UKLANJANJE BUĐI IZ KUPATILA: Pločice će SIJATI već posle sat vremena (VIDEO)

Uz malo truda i pravo sredstvo, možete prevazići ovaj dosadni problem

Objavljeno: 19:18h

Vaše kupatilo zaslužuje da bude čisto i bez buđi, a vi zaslužujete da u njemu uživate bez brige.

Kako da na prirodan način najbolje uklonite plesan?

Počnimo sa sirćetom, dobrim starim kućnim lekom za sve. Ovaj čudotvorni proizvod nije odličan samo za salatu, već i kao prirodni fungicid koji uništava buđ i sprečava je da se vrati. I ne, nećete morati da živite u kupatilu koje miriše na preliv za salatu. Sirće brzo isparava, ostavljajući čistu površinu.

A šta je sa sodom bikarbonom, koja je već rešila tolike kuhinjske katastrofe? Možete ga koristiti da se rešite buđi bez straha da ćete oštetiti svoje skupe pločice u kupatilu. Samo nanesite, pustite da deluje i voila – plesan nestaje kao magijom.

Uklanjanje buđi izbeljivačem

TikToker @giftgenius je podelio zanimljiv trik koji je postao pravi hit. Sve što vam treba je komad papirnog ubrusa ili salvete koji savijate i stavite preko plesnivih spojeva. Zatim pažljivo sipajte malo izbeljivača na ubrus i sačekajte. Buđ bi trebalo da nestane u roku od sat vremena, bez potrebe za ribanjem ili upotrebom jakih sredstava za čišćenje.

Naravno, ne možemo zanemariti klasične metode, poput redovnog čišćenja i provetravanja prostorije, koje su ključne u borbi protiv buđi. Iz Instituta zdravlja upozoravaju da je ključna kontrola relativne vlažnosti u prostoriji i redovno održavanje ventilacionih i klima uređaja​​.

Međutim, ako ste već odustali i ništa ne pomaže, razmislite o upotrebi biocidnih agenasa ili disperzijskih boja koje sadrže zaštitu protiv buđi. Naravno, ovi proizvodi su više „teška artiljerija“ u borbi protiv buđi, ali ponekad je potrebno koristiti jače hemikalije da biste se oslobodili tvrdoglavog neprijatelja​.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.