Isprobajte
OVAKVU MIMOZA SALATU MORATE DA SPREMITE ZA SLAVU SVETI JOVAN: Ruskinje podelile recept koji je BOLJI NEGO NAŠ
Mimoza salata je jedna od najlepših, a Srbi se oduševe kada se ona nađe na slavskoj trpezi, pa predlažemo da napravite za Svetog Jovana
U Srbiji nijedno slavlje ne može da prođe bez ruske ili mimoza salate. One su kraljice svake svečane trpeze, a kako se približava Sveti Jovan, predlažemo vam isprobate i ruski recept za mimoza salatu. Oni umesto šunke koriste sardinu ili tunjevinu, a verujemo da će se gostima dopasti i ova varijanta.
Crni luk mariniraju, jer će tako omekšati, a neće biti ni gorak. Takođe, obavezno krompir kuvajte sa ljuskom, mnogo je ukusniji, a ruski kuvari predlažu da povrće pečete u rerni.
Sastojci:
3-4 krompira
3 šargarepe
1 konzerva sardina
4 kuvana jajeta
1 crni luk
1/2 veze mirođije
150 g majoneza
Za marinadu:
1/2 šolje vode
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
2 kašike sirćeta
Ruski recept za mimoza salatu sa sardinom:
Marinirajte crni luk
Sitno isecite crni luk, pa ga stavite u posudu. Prelijte vodom, pa dodajte so, šećer i sirće. Sve dobro promešajte. Ostavite crni luk da se marinira nekih 10 minuta.
Pripremite sastojke
Krompir skuvajte sa ljuskom, a šargarepu oljuštitie i skuvajte. Kada se krompir ohladi skinite ljusku i izrendajte. Šargarepu isto izrendajte. Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca od belanaca i zasebno ih izrendajte. Sardinu procedite i viljuškom je sitno "izdrobite". Majonez sipajte u kesu za zamrzivač i isecite manju rupu.
Ređajte salatu
Na tacnu stavite obruč, pa poređajte krompir i malo utisnite. Sipajte majonez preko, pa poređajte šargarepu. Sipajte majonez, a onda poređajte sardinu. Preko poređajte i marinirani luk koji ste procedili. Opet premažite majonezom, pa poređajte žumanca (malo ostavite za dekoraciju), a onda i belanca. Ukrasite mirođijom i žumancima (da podseća na mimozu).
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!