OVAKVU MIMOZA SALATU MORATE DA SPREMITE ZA SLAVU SVETI JOVAN: Ruskinje podelile recept koji je BOLJI NEGO NAŠ
Mimoza, Foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

Isprobajte

OVAKVU MIMOZA SALATU MORATE DA SPREMITE ZA SLAVU SVETI JOVAN: Ruskinje podelile recept koji je BOLJI NEGO NAŠ

Mimoza salata je jedna od najlepših, a Srbi se oduševe kada se ona nađe na slavskoj trpezi, pa predlažemo da napravite za Svetog Jovana

Objavljeno:

U Srbiji nijedno slavlje ne može da prođe bez ruske ili mimoza salate. One su kraljice svake svečane trpeze, a kako se približava Sveti Jovan, predlažemo vam isprobate i ruski recept za mimoza salatu. Oni umesto šunke koriste sardinu ili tunjevinu, a verujemo da će se gostima dopasti i ova varijanta.

Crni luk mariniraju, jer će tako omekšati, a neće biti ni gorak. Takođe, obavezno krompir kuvajte sa ljuskom, mnogo je ukusniji, a ruski kuvari predlažu da povrće pečete u rerni.

Torta od jaja, Slana torta, Tortilje, Mimoza, Salata, Rolat sa spanaćem, Rolat, Jaja, Recept
foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

3-4 krompira

3 šargarepe

1 konzerva sardina

4 kuvana jajeta

1 crni luk

1/2 veze mirođije

150 g majoneza

Za marinadu:

1/2 šolje vode

1/2 kašičice soli

1 kašičica šećera

2 kašike sirćeta

Torta od jaja, Slana torta, Tortilje, Mimoza, Salata, Rolat sa spanaćem, Rolat, Jaja, Recept
foto: Printscreen/Youtube

Ruski recept za mimoza salatu sa sardinom:

Marinirajte crni luk

Sitno isecite crni luk, pa ga stavite u posudu. Prelijte vodom, pa dodajte so, šećer i sirće. Sve dobro promešajte. Ostavite crni luk da se marinira nekih 10 minuta.

Pripremite sastojke

Krompir skuvajte sa ljuskom, a šargarepu oljuštitie i skuvajte. Kada se krompir ohladi skinite ljusku i izrendajte. Šargarepu isto izrendajte. Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca od belanaca i zasebno ih izrendajte. Sardinu procedite i viljuškom je sitno "izdrobite". Majonez sipajte u kesu za zamrzivač i isecite manju rupu.

Ređajte salatu

Na tacnu stavite obruč, pa poređajte krompir i malo utisnite. Sipajte majonez preko, pa poređajte šargarepu. Sipajte majonez, a onda poređajte sardinu. Preko poređajte i marinirani luk koji ste procedili. Opet premažite majonezom, pa poređajte žumanca (malo ostavite za dekoraciju), a onda i belanca. Ukrasite mirođijom i žumancima (da podseća na mimozu).

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.