DANAS SE IZGOVARA OVA ZDRAVICA ZA PORODIČNIM RUČKOM: Naučite te REČI napamet, tako privlačite SREĆU u dom
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić, RINA, Stefan Stojanović

morate znati

DANAS SE IZGOVARA OVA ZDRAVICA ZA PORODIČNIM RUČKOM: Naučite te REČI napamet, tako privlačite SREĆU u dom

Ovo je zdravica koju morate znati, jer se izgovara za današnjim ručkom

Objavljeno:

Najradosniji praznik proslavite uz ove zdravice.

U ovom čarobnom vremenu Božića, kada srca kucaju u ritmu radosti, želimo vam izraziti najlepše želje i uputiti zdravice koje će oplemeniti vaše domove.

Daj, Bože, nek' zdravlje i radost teku u ovom domu poput blagotvorne reke, neka se smeh vaših najmlađih čuje poput veselog zvona, a radost neka zavlada u svakom kutku vašeg doma. Hristos se rodi!

Božić, božićni običaji
foto: Filip Plavčić, Beta/Miloš Miškov, Zorana Jevtić

Za vreme ručka poželite zdravicu celoj porodici

Sada, u mirnom okupljanju za Božićni ručak, podignimo čaše u znak radosti i zajedništva:

- Napijam, brate domaćine, u tvoje zdravlje, za tvoj žitak i užitak. Neka blagoslovena zrna tvoje zemlje donesu obilje, a tvoji najmiliji neka rastu zdravi i srećni. U radosti Božića, neka vas prate sreća i blagostanje! Dičimo se tvojim domom kao nebo rujnom zorom, kao Đurđevdan zelenom gorom! Što god da ti činiš, neka Bog od zla štiti! Sa dušmaninom hrabro se bori, nikada ne poklekni! Da Bog da!”

- Domaćine, srećni sine, neka ti Božić bude poput plodnog polja, a tvoj dom nek bude mesto radosti i ljubavi. U klasu ti bilo klasato, u busu busasto, u struku trsato, u gumnu rpato. Neka tvoja radost bude zarazna, neka dom tvoj sija toplinom i ljubavlju. Da imaš da dijeliš voljnu i nevoljnu. Neka tvoja kuća bude domaćin svim radostima i izobilju. Za sva tvoja dobra dela, neka ti Bog obilno plati! Da Bog da!

- Pod našim šemenom, neka se radost širi poput zlatnih zrna, neka svaki trenutak bude ispunjen ljubavlju i srećom. Svaki nas milovao, a dušman nikad ne naudio, da Bog da! Neka ovo okupljanje bude radostan čin zajedništva!

- Nek Hristovo Sveto drvo donese prvo sreću, nek tamjan širi miris blagoslova, nek veselje kuću ispuni. Neka sreća zablista u vašem domu kao bljesak Božićne zvezde. Hristos se rodi! Izgovorite ove zdravice na najradosniji hrišćanski praznik, i vašim domom će teći blagostanje i mir!

Bonus video:

14:41

POPODNEVNI DNEVNIK 06.01.2024

(Espreso/Republika/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.