kida koliko je ukusno
PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO DA SVINJSKO PEČENJE BUDE NAJHRSKAVIJE: 1 sastojak je obavezan - trik niko ne zna
Profesionalni kuvari otrkili da je pivo sastojak za najhrskavije svinjsko pečenje, a taj trik niko ne zna
Bliži nam se Božić, a domaćice tog dana svojim najmilijima spremaju ručak koji ne može da se opiše rečima.
Osim slanih torti, rolata, ruske salate, pa i i Gabon torte koja se obavezno sprema tog dana, znamo da nam je omiljeni deo pečenje.
Profesionalni kuvari imaju trik kako da ispadne najhrskavije, a njihovu pripremu svi redovno zapisuju.
Uživaćete u mesu kao da je sa ražnja skinuto.
Ovo je recept, a tu su i sastojci:
100-150 gr svinjske masti
4 kg prasećeg mesa
500 ml piva
200 gr soli
Priprema je tu:
Meso operite, zatim ga posušite, pa obilno posolite sa svake strane.
Nakon što ste ga osolili, namažite ga sa mašću i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 3 sata.
Povremeno ga prelivajte sa pivom.
U pleh stavite vodu, a prasetinu stavite na rešetku.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!