NAJKREMASTIJA ITALIJANSKA TORTA ZA BOŽIĆ RASPAMETILA JE SRPSKE DOMAĆICE: Svečana poslastica koja se TOPI u ustima
Torta, Foto: Printscreen/youtube/Fatto in Casa da Alba

ukus čista desetka

NAJKREMASTIJA ITALIJANSKA TORTA ZA BOŽIĆ RASPAMETILA JE SRPSKE DOMAĆICE: Svečana poslastica koja se TOPI u ustima

Vreme je novogodišnjih i božićnih praznika, pa je red da se upoznate šta i drugi narodi tradicionalno prave za ove praznike

Objavljeno:

Jedna od takvih poslastica sigurno je i italijanska svečana torta, koja je toliko sočna i prelepa da ćete je često praviti. Recept za ovu slatku fantaziju ide ovako:

Sastojci:

  • 3 jaja
  • vanil šećer
  • 120 gr šećera
  • 120 ml mleka
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 200 grama brašna
  • prašak za pecivo
  • 60 grama oraha

Fil:

  • 800 ml mleka
  • 2 žumancete
  • 20 gr vanil šećera
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike Putera
  • 60 grama bele čokolade
  • + 100 ml mleka

Priprema:

Umutite jaja, šećer i mleko. Zatim dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlevene orahe, sve lepo izmešajte pa ispecite dve korice ili jednu veliku pa je presecite koncem.

Kora
Korafoto: Printscreen/youtube/Fatto in Casa da Alba

Fil skuvajte tako što ćete umeštati mleko, žumanca, šećer, vanil šećer i kukuruzni skrob.

Fil
Filfoto: Printscreen/youtube/Fatto in Casa da Alba

Kada se sve lepo skuva kao puding, umeštajte belu čokoladu. Kada se fil prohladi dodajte maslac, prenosi Stil.

Kore zaliti mlekom
Kore zaliti mlekomfoto: Printscreen/youtube/Fatto in Casa da Alba

Kore natopite mlekom pa onda filujte i ostavite da se ohladi.

Filovanje
Filovanjefoto: Printscreen/youtube/Fatto in Casa da Alba

BONUS VIDEO

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Krstarica/D.R./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.