EVO KOLIKO TRAJE PROSEČAN INTIMNI ODNOS KOD MNOGIH PAROVA: Zaboravite sve što ste znali - ovo je TAČNA MINUTAŽA
Ilustracija, Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

da li je ovo realno?!

EVO KOLIKO TRAJE PROSEČAN INTIMNI ODNOS KOD MNOGIH PAROVA: Zaboravite sve što ste znali - ovo je TAČNA MINUTAŽA

Bilo je slučajeva da je odnos trajao samo 33 sekunde, a ponekad su parovi trajali i preko 40 minuta

Objavljeno:

Nekada se čini da je seksualni čin gotov i pre nego što je počeo, nekada traje i traje, a sama dužina zavisi od mnogo faktora, a izuzeci se ne uzimaju kao pravilo, tvrdi dr Brendan Cič sa Univerziteta Kvinslend, piše Dejli mejl.

On i njegov tim sproveli su opsežnu studiju na preko 500 parova širom sveta kako bi odredili prosečno trajanje seksa, a zatim su uzeli u obzir i druge faktore poput toga da li muškarac nosi kondom, da li je obrezan… Štoperice su korišćene u set za merenje. Bilo je slučajeva da je odnos trajao samo 33 sekunde, a ponekad su parovi trajali i preko 40 minuta.

Priče o tantričkom seksu i maratonskoj predigri su „lovačke priče“ za većinu ljudi. Tako samo osam odsto parova uživa u predigri duže od 20 minuta, a za 22 odsto njih seks traje duže od 20 minuta, pokazalo je istraživanje nemačkog magazina Glamur na više od 1.000 žena.

Oko 33 odsto zaljubljenih parova „provodi“ pet do devet minuta na predigru, dok je prosečno trajanje seksa deset do 14 minuta. Kratak uvod u seks i predigru koji traje manje od pet minuta uobičajen je za 23 odsto parova, a za osam odsto njih sam čin seksa toliko traje.

Prema istraživanju američkog Nacionalnog centra za društvena istraživanja, bračni parovi vode ljubav u proseku 66 puta godišnje. Međutim, podaci o kratkom seksu ne moraju da budu obeshrabrujući, naime, važniji je podatak koliko je on čest – a dugogodišnji parovi koji imaju seks jednom nedeljno održavaju fizičku i psihičku bliskost, zbog čega su i srećniji.

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Predigre oko 5 minuta

– Teško je navesti tačno trajanje seksa koje bi važilo za svaki par, ali sabiranjem svih rezultata možemo proceniti da sama penetracija u proseku traje oko pet minuta – zaključio je Cič.

Suprotno verovanju, naučnici su zaključili da upotreba kondoma nema posebnog uticaja na izdržljivost muškarca u seksu, a dokazano je da čak ni seks sa obrezanim muškarcima ne favorizuje duži seks.

Ove ideje su proizašle iz logičnog shvatanja osetljivosti nerava na penisu, pa se pretpostavljalo da ovi faktori produžavaju seks. Međutim, dokazano je da uz alkohol seks duže traje, ali da, s druge strane, često otežava dostizanje vrhunca – pa to nije najsrećnije rešenje.

Zašto seks uopšte traje?

Upoređujući ljudski seks sa životinjskim, evolucioni istraživači su se fokusirali na ideju zašto seks duže traje kod ljudi – zašto se penis samo jednom ne ubaci i ejakulira?

Zabavna i prijatna strana toga nije naučni odgovor, jer evolucija ne podrazumeva koncept zadovoljstva, na primer, iako volimo da jedemo, ne jedemo svakih pet minuta da bismo imali više tog zadovoljstva.

Prethodna istraživanja su pokazala da višekratno guranje penisa u vaginu „čisti“ taj organ od prethodnih tečnosti, što na kraju može poboljšati oplodnju muškom spermom, ali još uvek nema jasnog dokaza.

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Kako ga produžiti?

Da bi seks bio dobar, ne bi trebalo da traje celu noć, ali idealan i poželjan seks traje 7-13 minuta. Iako je 7 minuta prekratko za većinu žena, pogrešno je meriti i kvantifikovati bilo koji aspekt seksualnosti.

Važno je napomenuti da za kvalitet veze nije važno samo vreme, već i snaga erekcije. Vežbanje, koje će obezbediti dobru cirkulaciju po celom telu, može pomoći da se postigne bolja erekcija. Poboljšanjem protoka krvi, direktno poboljšavate povećan dotok krvi u penis. Između ostalog, pokušajte da poboljšate svoju ishranu. U svoj jelovnik uključite sveže voće i povrće i ribu i povećajte unos vitamina B12.

Česta masaža penisa, testisa i okoline može obezbediti bolju i jaču erekciju. Pored navedenog, za zadovoljavajući seksualni odnos važna je i učestalost polnih odnosa, što zavisi od sklonosti i mogućnosti seksualnih partnera.

Za neke seksualne partnere učestalost znači seks 2-3 puta nedeljno, dok je za neke manje – više.

BONUS VIDEO

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/Krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.