NOVOGODIŠNJA TORTA KOJA SE OBAVEZNO PRAVI 31. DECEMBRA: Osvežavajuća i najlepša - sočan fil sa višnjama
Novogodišnja torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

raskošna, a lagana

NOVOGODIŠNJA TORTA KOJA SE OBAVEZNO PRAVI 31. DECEMBRA: Osvežavajuća i najlepša - sočan fil sa višnjama

Novogodišnja torta sa sočnim filom sa višnjama se obavezno sprema 31. decembra, a osvežavajuća je i najlepša

Objavljeno:

Za sutrašnji dan se mnogi već pripremaju, neko se sprema za izlazak, a neki će Novu godinu dočekati kod kuće sa svojim najmilijima i naravno uz dobru hranu.

Neke žene su uveliko spremile najukusniju sarmu, rusku salatu koja je obavezna, razne pite...

Ono što svi jedva čekaju jeste torta. Poslastice su nam uvek omiljene i ne možemo da dočekamo da dođu na red.

Pred vama je sada najlepša novogodišnja torta koja se obavezno sprema tog dana.

Ukusna, lagana, sočna, kremasta...

Jednostavno bolja ne postoji.

Priprema kore za novogodišnju tortu
Priprema kore za novogodišnju tortufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ovo je recept sa sastojcima:

Za koru:

1/2 prašak za pecivo

6 jaja

6 kašika brašna

6 kašika šećera

Kora u plehu
Kora u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 kašika kakaa

4 kašike ulja

100 ml mleka

Za fil:

200 gr šlag kreme umućene sa mlekom ili slatka pavlaka

600 gr višanja

Pravljenje fila za novogodišnju tortu
Pravljenje fila za novogodišnju tortufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

slatke pavlake ili gustina

200-250 gr šećera

2 pudinga od vanile

Filovanje novogodišnje torte
Filovanje novogodišnje tortefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

400 ml soka od višnje

Priprema:

Umutite jaja, šećer, ulje i mleko. Dodajte kakao i brašno i prašak za pecivo pa pecite u velikom, najvećem plehu na 180 stepeni Celzijusa oko 12 minuta.

Koricu isecite na trake.

Napravite fil tako što ćete skuvati višnje i šećer.

Priprema novogodišnje torte
Priprema novogodišnje tortefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sokom od višanja razblažite puding od vanile pa umutite ga, tj skuvajte sa višnjama.

Umutite slatku pavlaku ili šlag.

Filujete traku korice sa višnjom, zatim urolajte u rolat pa stavite u sredinu kalupa, oko nje umotajte drugu filovanu koricu i sve dok kalup ne bude popunjen sa tortom.

Parče novogodišnje torte
Parče novogodišnje tortefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ukrasite šlagom i višnjama ili rastopljenom čokoladom.

Torta kakvu do sada niste imali prilike da probate.

Bonus video:

03:49

REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast

(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.