NAPRAVITE NAJKREMASTIJU ITALIJANSKU PASTU SA PEČURKAMA: Belo vino i parmezan daju NESTVARNO DOBAR UKUS
Pasta, Foto: Printscreen Youtube

recept

NAPRAVITE NAJKREMASTIJU ITALIJANSKU PASTU SA PEČURKAMA: Belo vino i parmezan daju NESTVARNO DOBAR UKUS

Zdrava i ukusna kremasta pasta sa pečurkama je zasitan i lagan obrok, ali uz belo vino i parmezan koji se dodaju, samo se pojačava ukus pečuraka, dok kremasta tekstura daje jelu poseban šmek

Objavljeno:

Pasta sa pečurkama je tako kremasta, a predstavlja lagan obrok koji možete da jedete i za ručak i za večeru, takva je i pasta u kremastom sosu sa graškom, koju takođe možete brzo da napravite.

Pasta sa pečurkama je spektakularna jer u nju ide belo vino, ljubičasti luk, parmezan koji posebno ističu ukus pečuraka. Odličan obrok kada nemate ideju šta da jedete.

Makarone sa pečurkama
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Sastojci:

240 ml pilećeg bujona

30ml maslinovog ulja

675g šampinjona

so i crni biber po izboru

3 srednja ljubičasta luka, izmlevena

2 srednja čena belog luka, izmlevena

2 supene kašike listova majčine dušice

120 ml belog vina

450 g paste

85 g putera

85 g parmezana

10 g peršuna

Makarone sa pečurkama
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Priprema:

Sipajte pileći bujon u malu činiju ili posudu za merenje tečnosti. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, začinite solju i biberom i kuvajte, često mešajući drvenom kašikom, dok vlaga ne ispari i pečurke ne porumene, 12 do 15 minuta, kako bi bile ukusne za pastu.

Dodajte ljubičasti luk, beli luk i majčinu dušicu i kuvajte, neprestano mešajući, dok ljubičasti luk ne omekša - 30 sekundi do 1 minuta. Dodajte vino, vrteći tiganj i stružući sve zaglavljene komadiće drvenom kašikom, dok vino ne ispari za polovinu, oko 30 sekundi. Dodajte mešavinu pilećeg bujona, lagano začinite solju i stavite da provri. Smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte povremeno mešajući, dok se mešavina pečuraka ne zgusne - oko 5 minuta.

Isključite ringlu. U međuvremenu, u loncu sa kipućom posoljenom vodom skuvajte pastu. Prebacite pastu u tiganj sa pečurkama zajedno sa 180 ml vode u kojoj se kuvala testenina. Ocedite testeninu. Zagrejte sos i testeninu na visokoj temperaturi i kuvajte, brzo mešajući, dok pasta ne postane al dente i dok se sos ne zgusne.

Dodajte puter, promešajte i brzo mešajte da se rastopi u sosu. Uklonite sa vatre, dodajte 3/4 rendanog sira i sav peršun i brzo mešajte da se sjedini. Začinite solju po ukusu. Poslužite odmah, dodajući preostali rendani sir za stolom.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.