STAVITE REBARCA U OVAJ SOS I IMAĆETE NAJUKUSNIJI RUČAK: Nikada SOČNIJE meso niste spremili, svi će tražiti recept
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

recept

STAVITE REBARCA U OVAJ SOS I IMAĆETE NAJUKUSNIJI RUČAK: Nikada SOČNIJE meso niste spremili, svi će tražiti recept

Ovo je recept koji morate odmah da zapišete

Objavljeno: 21:17h

Za prave gurmane nema ničeg lepšeg od mekanihsvinjskih rebara. Ova sočna svinjska rebra peku se u začinjenom sosu. Priprema je laka, a meso je toliko mekano da se može odvojiti kašikom! Sos će se naročito dopasti ljubiteljima začinjene hrane - sprema se sa sirćetom, kečapom, sojininim sosom, medom i belim lukom.

Sastojci:

  • 500 g svinjskih rebara sa kostima
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje
  • suvi biljni začini po ukusu
  • malo sirćeta
  • 140 ml kečapa
  • 35 ml jabukovog sirćeta
  • 2-3 kašike meda
  • 1 kašika sojinog sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica belog luka u prahu
Rebarca
foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

Recept za sočna svinjska rebarca u slatko-kiselom sosu:

Svinjska rebra posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte malo sirćeta i ulja po želji, pa utrljajte rukama začine. Obmotajte svinjska rebra u alu foliju, pa pecite na 200°C oko 1 sat. Pomešajte sastojke za sos - kečap, jabukovo sirće, med, sojin sos, senf i beli luk u prahu. Premažite svinjska rebra sa obe strane, pa pecite još 10-15 minuta na temperaturi 220-240°C. Preporučujemo i svinjska rebarca kao iz kafane, sa karamelizovanom koricom.

Bonus video:

01:40

Jovanović: Partizan je veliki klub i mora da se poštuje

(Espreso/Stvar ukusa/J.K./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.