SVAKI VERNIK MORA DA ZNA DA LI SU ŽELE I GUMENE BOMBONE POSNE: Neverovatno od čega ih sve prave - obratite pažnju
Gumene bombone, Foto: Printscreen YouTube/Veselin Dimic

SAZNAJTE

SVAKI VERNIK MORA DA ZNA DA LI SU ŽELE I GUMENE BOMBONE POSNE: Neverovatno od čega ih sve prave - obratite pažnju

Božićni post je u jeku i traje sve do 7. januara 2024. godine, odnosno do Božića

Objavljeno: 19:44h

Vernici se trude da ispoštuju pravila božićnog posta i očiste telo kako fizički, tako i duhovno. Osim pravila posta na vodi i ulju i izbegavanje namirnica životinjskog porekla i dalje se provlače nedoumice u vezi određenih namirnica - kao što su na primer gumene bombone.

Žele
Želefoto: Printscreen/YouTube, Ruyi Asian Recipes

Deca ih obožavaju, ali i odrasli. Kad ih samo pogledate ide vam "voda na usta", pogotovo što su dostupne u različitim bojama, teksturama i raznih ukusa. Ali mnogi se pitaju da li su gumene bombone posne ili ipak nisu? Ako ste se ponadali da su gumene bombone posne, razočaraćete se. Ispostavilo se da nisu jer se želatin dobija kuvanjem životinje kože, vezivnog tkiva ili kosti životinja, često svinja ili krava. Isto važi i za žele bombone. Glavni sastojci su šećer, glukozni sirup, želatin, kiselina, sredstva za glaziranje - žuti i beli pčelinji vosak…

Iako želatin ima povoljne benefite po organizam, ipak budite strpljivi i zasladite se njima nakon posta. Inače, želatin koji se između ostalog nalazi i u gumenim bombonama preporučuje se u tretiranju bolnih zglobova, tetiva i kostiju, a posebno je dobar i za kožu, kosu i nokte, u borbi protiv celulita itd.

Bonus video

07:01

SVAKI DUŽI POST IMA JEDNU VAŽNU FUNKCIJU! Veroučitelj razbio dileme o uzdržavanju: Duh Sveti se ne bavi sadržajima našeg želuca!

(Espreso/Mondo/T.B./Prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.