NAJMEKŠE POSNE PALAČINKE ZA UŽIVANJE TOKOM POSTA: Da bi ispale VAZDUŠASTE, pre pečenja uradite ovaj starinski TRIK
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

uuuh, kakve su

NAJMEKŠE POSNE PALAČINKE ZA UŽIVANJE TOKOM POSTA: Da bi ispale VAZDUŠASTE, pre pečenja uradite ovaj starinski TRIK

U omiljenom slatkišu možete da uživate i sada tokom Božićnog posta i to bez griže savesti

Objavljeno:

Palačinke su omiljeni slatkiš mnogih ljudi. Brzo se i jednostavno pripremaju, a kombinacija ukusa je praktično neogračiničena.

Prave se na sličan način kao i obične. Prilikom pečenja važno je da budu tanke, a da se ne bi raspale prilikom okretanja tiganj mora da bude dovoljno podmazan, a opet ne previše. Naime, naše bake su koristile trik koji je sprečavao da se palačinke zalepe za tiganj a da pri tome ne budu previše masne. Tajna je u tome da jednu salvetu ili parče kuhinjskog ubrusa presavijete nekoliko puta i umočite u ulje. Pre pečenja svake palačinke ovlaš pređite preko tiganja.

Svaku novu palačinku koju ispečete prevrnite tako da bude u sredini, a da pri vrhu budu one koje su ranije pečene, jer će tako sve ostati mekane i tople. Srećna republika vam poklanja recept za posle palačinke sa džemom.

Sastojci:

300 g brašna

500 ml kisele vode

1 kesica praška za pecivo

1 kašika ulja

prstohvat soli

džem po ukusu

slatko od višanja za preliv po želji

Priprema:

U činiju sipati kiselu vodu, dodati so i postepeno sipati brašno u koje smo umešali prašak za pecivo. Sipati ulje i dobro umutiti smesu koja ne sme da bude ni previše gusta. Zagrejati tiganj na jakoj vatri i premazati uljem, pa peći palačinke. Da bi bile što tanje stavite manje smese i nakon što se ispeče jedna strana preokrenite da se ispeče i sa druge strane. Postupak ponavljati dok ne potrošite smesu iz činije. Dobijene palačinke mazati sa džemom i savijati u željeni oblik. Po želji odozgo možete sipati malo slatkog od višanja kao preliv.

BONUS VIDEO

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/srecnarepublika/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.