ŠTA JE BRE OVO?! Hana podigla DASKE u kući i ugledala JEZIVU STVAR, od ovog se ŽELUDAC PREVRNE U SEKUNDI
Foto: Printscreen/The sun

jezivo

ŠTA JE BRE OVO?! Hana podigla DASKE u kući i ugledala JEZIVU STVAR, od ovog se ŽELUDAC PREVRNE U SEKUNDI

"Pronađeno ispod nedavno podignutih mokrih podnih dasaka, imate li ideju što je ovo", pitala je Hana za pomoć na pomenutoj Fejsbuk grupi

Objavljeno: 13:10h

Hana Sikamor iz Melburna u Australiji ostala je u šoku nakon što je ispod mokrih podnih daski u svojoj kući otkrila jeziv prizor. Hana koja je u procesu renoviranja svoje kuće, slučajno je primetila da se u jednoj prostoriji nalaze crne mrlje, koje ranije nikada nigde nije videla - pogotovu ne u svojoj kući.

Zbog toga je brzo zatražila pomoć na internetu objavivši fotografije svog poda na Fejsbuk stranici koja služi za identifikaciju gljivica u Australiji i Novom Zelandu.

Međutim, njenim otkrićem čak su i stručnjaci bili zbunjeni. Uznemirujuće fotografije, koji izgledaju poput prizora iz horor filma, prikazuju podove prekrivene čudnom crnom mrežom koja je podsećala na korenje drveća.

"Pronađeno ispod nedavno podignutih mokrih podnih dasaka, imate li ideju što je ovo", pitala je Hana za pomoć na pomenutoj Fejsbuk grupi.

Međutim, što nije iznenađujuće, mnogi su bili zbunjeni prizorom i uzorkom, a bilo je i onih koji su bili prestravljeni slikama.

Pod
foto: Printscreen/The sun

"Iskreno sam prestravljena", "Ovo je kao iz serije ''Čudne stvari'' sezona 5"," "Osećam se kao da sam u nekom horor filmu dok gledam ove slike" pisali su neki korisnica grupe.

Drugi su sugerisali da bi to mogao biti ''micelij'', ''sluzava buđ'' ili neka vrsta ''korena drveta'', ali nisu mogli da dođu do jednoglasnog zaključka.

"I meni je ovo nešto novo. Sigurno ne izgleda kao tradicionalna buđ. Jedina stvar za koju znam da donekle izgleda slično su gljive Armillaria (Medne gljive), ali to nema puno smisla ", rekao je stručnjak iz državnog herbarija u Brizneu. Elizabet Aitken, profesorka biljne patologije na Univerzitetu Kvinslend, takođe se složila da izgleda poput rizomorfa, ali je predložila da je najbolje da se, ukoliko se radi o gljivicama ili nečem drugom, uzmu uzorci ili pitaju stručnjaci.

Upravo to je Hana i uradila, a onda se nakon nekoliko dana javila i obavestila sve o čemu se zapravo radilo.

"Dr. Heike Neumeister-Kemp, mikolog, rekla je da je su to definitivno ''gljivični micelij'', napisala je ona.

02:19

RADE ŽIVI BEZ KUPATILA POD VEĆ ISTRAJALIM KROVOM! Majstori se odazvali na poziv, ALI FALI MATERIJALA: Humanitarna akcija!

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.