OVAKAV PASULJ ZA SVETOG NIKOLU JE OBAVEZAN NA STOLU: Najbolji specijalitet - jelo koje se prvo pojede za slavu
Pasulj za Svetog Nikolu, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

sa tim nema nikakve greške

OVAKAV PASULJ ZA SVETOG NIKOLU JE OBAVEZAN NA STOLU: Najbolji specijalitet - jelo koje se prvo pojede za slavu

Pasulj za svetog Nikolu koji je obavezan na stolu je najbolji specijalitet, a takvo jelo se prvo pojede za slavu

Objavljeno:

Svetog Nikolu slavimo 19. decembra, a svakako je to jedna od najvećih slava u našoj zemlji.

Za vreme je Božićnog posta, pa tako domaćini spremaju posnu trpezu sa kojom će svoje goste oboriti sa nogu.

Taj dan obavezno se pravi najukusnija riblja čorba, razne posne salate, pite...

Ono što ne sme da se izostavi jeste pasulj.

Pred vama je sada pasulj za Svetog Nikolu koji se baš na taj način sprema tog dana, a ujedno je i najbolji specijalitet.

Ukusan, sočan, neodoljiv...

Sastojci za pasulj za svetog Nikolu
Sastojci za pasulj za svetog Nikolufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ovo su potrebni sastojci za jednostavan recept:

Biber

1 kilogram belog pasulja

kuhinjska so

1 crni luk

Kuvanje pasulja za svetog Nikolu
Kuvanje pasulja za svetog Nikolufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

crvena začinska paprika

1 praziluk

ljuta paprika

10-15 suvih crvenih paprika

5-6 čenova belog luka

Skuvan pasulj za svetog Nikolu
Skuvan pasulj za svetog Nikolufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

200-250 ml ulja

Tu je i priprema:

Pasulj skuvajte bez ičega i ostavite ga da se ocedi i ohladi.

Suve crvene paprike u tiganju
Suve crvene paprike u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Pasulj možete da skuvate i par dana ranije i držite ga u frižideru.

Kuvan pasulj ispacirajte, a suvu crvenu papriku iseckajte.

Sa pasuljem izmešajte so i biber, a na ulju u tiganju prepržite papriku, pa vrelo ulje i papriku prelijte preko pasulja.

Pasulj za svetog Nikolu
Pasulj za svetog Nikolufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Tako začinjen pasulj stavite u vatrostalne činije, a preko njega naseckajte beli luk, dodajte suvu začinsku papriku i vrelo ulje.

Bonus video:

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Stil/V.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.