Ilustracija, Foto: Printscreen/ Youtube/ Ivana Lalicki
prijatno
U VREME BOŽIĆNOG POSTA SVI VERNICI JEDU OVU ČORBU: Pravi se od omiljenog SRPSKOG POVRĆA, a zagreje vas za SEKUND
Topla čorba od paraajza uvek je dobar izbor za vreme posta
Objavljeno:
Topla supa ili čorba je neizostavan deo svakog zimskog ručka, a danas vam predstavljamo recept za posnu čorbu od paradajza.
Sastojci:
- 100 ml soka od paradajza
- 1 kašika ulja
- 1 kašika brašna
- 1 l vode
- 1 čen belog luka
- suvi biljni začin
- biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite jednu kašiku brašna.
Dodajte sok od paradajza i jedan litar hladne vode, pa mešajte sve vreme dok ne proključa.
Dodajte sitno iseckani beli luk, suvi biljni začin i biber. Poslužite toplo, ukoliko ne postite, možete dodati kašiku pavlake.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!