OVO PREDJELO MORATE IMATI NA SVOM STOLU ZA SVETOG NIKOLU: Rolat sa OVOM NAMIRNICOM će vas ODUŠEVITI
Posni rolati, Foto: PRINTSCREEN/YT/ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

RECEPT

OVO PREDJELO MORATE IMATI NA SVOM STOLU ZA SVETOG NIKOLU: Rolat sa OVOM NAMIRNICOM će vas ODUŠEVITI

Napravite slani rolat sa cveklom punjen krem sirom i ribom koji možete da poslužite za Novu godinu

Objavljeno: 21:40h

Rolati su se nekada pravili samo kada su slave ili praznici, ali danas je ovo predjelo sjajan predlog za ručak, večeru ili kada vam dođu gosti. Mogu da se prave na miliona načina, pa tako imate recepte za rolate koji se peku, ali i one koji se ne peku.

Danas vam donosimo sjajan recept za rolat sa cveklom punjen krem sirom i ribom koji će definitivno oduševiti svakoga.

Smesa za rolat
Smesa za rolatfoto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Sastojci:

250 g cvekle

3 jajeta

1/2 kašičice soli

1 kašika ulje

80 g brašna

200 g ribe (filet po želji)

300 g krem sira

2 kašičice senfa

mladi luk

Rolat
Rolatfoto: PRINTSCREEN/YT/ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

Recept za slani rolat sa cveklom punjen ribom i krem sirom:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belnaca umutite sa pola kašičice soli. Cveklu skuvajte, pa izrendajte, a onda joj dodajte žumanca i ulje. Sve lepo promešajte, pa dodajte brašno i sjedinite.

Na kraju dodajte umućena belanca i lagano promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 190°C oko 15 minuta. Filet ribe ispržite. Koru rolata premažite krem sirom, pa po dužini poređajte ribu (samo na ivicu). Premažite senfom, pa ostatak kore za rolat pospite seckanim mladim lukom. Urlojte i umotajte u providnu foliju, pa stavite rolat u frižider preko noći da se stegne.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.