AKO STE PRESOLILI KISELI KUPUS UBACITE OVO I IZVUĆIĆE VIŠAK SOLI IZ NJEGA: Trik koji mora da zna svaka SRPKINJA
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

PAŽNJA

AKO STE PRESOLILI KISELI KUPUS UBACITE OVO I IZVUĆIĆE VIŠAK SOLI IZ NJEGA: Trik koji mora da zna svaka SRPKINJA

Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije

Objavljeno:

Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.

To se uglavnom dešava kada kiseli kupus pripremate prvi ili drugi put. Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije.

Kisdeli kupus je omiljena srpska zimnica
Kisdeli kupus je omiljena srpska zimnicafoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

Međutim postoji rešenje, a ono nije da bacite sav kiseli kupus. Priroda se pobrinula i za to, postoji povrće koje apsorbuje puno soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz.

Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Tako će upiti višak soli.

Ali ako je vaš kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa morate na kratko potopiti u ključalu vodu.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.