ISKUSNA KUVARICA PODELILA NAJBRŽI SAVET ZA SECKANJE LUKA: Najbolje od svega što ni SUZU nećete pustiti (VIDEO)
Seckanje luka, Foto: Printscreen/Tik-Tok/frommylittlekitchen

ovo nam je trebalo

ISKUSNA KUVARICA PODELILA NAJBRŽI SAVET ZA SECKANJE LUKA: Najbolje od svega što ni SUZU nećete pustiti (VIDEO)

Širom interneta postoje brojni trikovi koji olakšavaju seckanje luka, ali do sada nismo naleteli na ovako jednostavan i prost

Objavljeno:

Ne možemo da zamislimo nijedan slani specijalitet bez luka – ovo povrće daje aromu i poseban ukus praktično svakom jelu, no ponekad je zaista muka iseckati ga na komadiće, a da to prođe glatko ili bez suza.

Naime, influenserka Melani Lionelo, inače nutricionistkinja i kuvarica, podelila je snimak na kome je pokazala kako da na najlakši način savršeno iseckate luk na kockice, a da pritom ne iziritirate oči.

Njen snimak pregledalo je preko 5, 8 miliona ljudi, i to sa razlogom – ova metoda zaista izgleda lako, a pritom je očito da daje rezultate.

Sve što treba da uradite jeste da luk ogulite, isečete donji deo glavice kako bi mogli da ga postavite da stoji uspravno, ali oprez – gornji deo glavice ne dirajte. Dok luk stoji uspravno oštrim nožem secite upravne kriške prateći oblik glavice, a potom luk okrenite na stranu i seckajte ga vertikalno. Rezultat ovog trika su savršene kockice luka, a bez prolivanja suza!

Bonus video

00:15

STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

(Espreso/Krstarica/D.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.