
oduševite svoje ukućane
NAJKREMASTIJA TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Poslastica koju pamtimo iz detinjstva - recept pravi starinski
Najkremastija torta sa čokoladom i orasima je poslastica koju pamtimo iz detinjstva, a sprema se po starinskom receptu
Konačno je došao petak, a vikend će domaćicama biti mnogo lakši što se tiče kuhinje ako budu imali ideje za slatke poslastice.
Naši najmiliji vole kada posle ručka mogu da se zaslade, a znamo da nam je najlakše da napravimo mekane palačinke u kojim uživaju i deca i odrasli.
Bilo da ih pravite slane ili slatke, niko ne može da ih odbije.
Pred vama je sada jedna starinska torta sa čokoladom i orasima koju možete da spremite i svakodnevno, ali i za slavu i praznike koji nam se bliže.

Recept je tu, a naravno i potrebni sastojci:
10 celih oraha (opciono)
300 grama oraha
200 g putera
10 jaja
20 g kakao praha

prstohvat soli
150 ml mleka
330 grama šećera
40 g kukuruznog skroba
Ide i priprema:
Malo propržite orahe u tiganju, pa ih iseckajte. Odvojite žumanca i belanca u 2 odvojene posude, pa umiksajte belanca. Dok misate belanca, postepeno dodajte 200 g šećera i na kraju skrob.

U umiksani fil od belanaca ubacite seckane orahe. Smesu za koru rasporedite i poravnajte po plehu obloženom pek papirom, pa pecite oko 50 minuta na 170°C.
U žumanca dodajte 130 g šećera, sipajte mleko, umutite žicom, pa smesu stavite u šerpu i mešajte na laganijoj vatri dok se ne zgusne.
Potom dodajte kakao, pa smesu ostavite da se ohladi u činiji prekrivenoj prozirnom folijom. Sa ohlađene kore za čokoladnu tortu skinite pek papir, pa je podelite uzdužno na 3 jednaka dela.

Umiksajte omekšali puter, pa postepeno mu dodajte ohlađenu kakao smesu i miksajte. Kada dobijete čokoladni fil, trećinu nanesite preko jedne kore, pa preklopite drugom.
Ponavljajte do utroška materijala, a poslednji sloj čokoladne torte treba da bude kora.
Ostatak fila nanesite po vrhu kore i ivicama.

Ukrasite čokoladnu tortu prosejanim kakaom, pa rasporedite cele orahe duž sredine.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/J.K.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!