SLANINU MOŽETE JESTI ČAK I AKO POSTITE: Recept za vegansku verziju koja ima isti ukus kao prava, sastojci su LUDILO
Recept za najbolju posnu slaninu, Foto: Prinztscreen/Youtube/agrotvsrbija3053

top recept

SLANINU MOŽETE JESTI ČAK I AKO POSTITE: Recept za vegansku verziju koja ima isti ukus kao prava, sastojci su LUDILO

Slanina koja je posna - nikad ništa slično niste probali

Objavljeno:

Dani su posta, a domaćice su na slatkim mukama šta to novo da iznesu na svoju trpezu.

Nakon što smo vam predstavili recept za posne čvarke, kao i posnu pljeskavicu, idemo dalje. Na red dolazi i posna slanina.

Trik pomoću kojeg nećete ni osetiti da ne jedete meso leži u tome da pravilno začinite svoja jela, odnosno da im dodate im dimljeni ukus, piše "Lepota i zdravlje". Upravo tako možete dobiti i vegansku slaninu napravljenu od povrća. Jedan popularna opcija pripreme veganske slanine jeste šargarepa, koja je, iako slatka, odlična zamena za slaninu najpre zbog teksture.

Slanina koja je posna - nikad ništa slično niste probali
Slanina koja je posna - nikad ništa slično niste probalifoto: Printscreen/youtube/ JOJINE KUHINJSKE ČAROLIJE

Nakon što iz nje izađe tečnost – dobijete hrskavost baš poput one u slučaju slanine. Ne treba puno predznanja u kuhinji da bi se napravilo ovo jelo. Recept je jednostavan i fleksibilan te se bazira na osnovama.

Sastojci: 3-4 sirove šargarepe, tanko narezane 1 kašičica javorovog sirupa 1 kašičica tečnog dima 1 kašičicabelog luka u prahu 1 kašičica crnog luka u prahu ½ kašičice dimljene paprike

Priprema:

1. Pomešajte sve sastojke u velikoj činiji. S obzirom na to da je recept dosta fleksibilan, možete slobodno staviti više ili manje nekog začina, u zavisnosti od ukusa.

2. Isecite šargarpu na pola i s unutrašnje strane povlačite poteze gulilicom kako biste dobili tanke ploškice koje izgledaju kao slanina.

3. Marinirajte ploške u sosu koji ste prethodno pripremili 30-ak minuta te ih poslažite na papir za pečenje.

4. Obavezno razmaknite svaki komad šargarepe zato da ne bi postale gnjecave. Stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na oko 10 minuta, izvadite napolje, pričekajte da se stisnu i uživajte u ukusu.

Bonus video:

07:01

SVAKI DUŽI POST IMA JEDNU VAŽNU FUNKCIJU! Veroučitelj razbio dileme o uzdržavanju: Duh Sveti se ne bavi sadržajima našeg želuca!

(Espreso/lepotaizdravlje/Lana Biželj)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.