NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)
Najjednostavniji recept za kolač sa višnjama, Foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

preukusno

NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)

Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome

Objavljeno: 14:09h

Kolač za koji radi vreme - postoji!

Pred vama je jedan divan recept za kolač sa višnjama, koji je uz to i jako prost, a savršen je i za dane posta. Ukusan je i veoma sočan, a što duže stoji sve je ukusniji i ukusniji.

SASTOJCI:

2 čaše mekog brašna

2 čaše griza

1 čaša šećera

1 prstohvat soli

1 kesica (15 gr) praška za pecivo

900 gr zamrznutih višanja

1 vanilin šećer

malo manje od jedne čaše šećera

1 kašičica cimeta

pola čaše ulja

*Kao meru možete koristiti šolju od 2 decilitra

PRIPREMA:

U činiju sipajte dve čaše brašna. Dodajte čašu šećera, prstohvat soli, pa dve čaše griza. Dodajte kesicu praška za pecivo. Dobro promešajte.

Podelite smesu suvih sastojaka na tri približno jednaka dela (otprilike malo više od jedne i po čaše).

Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakomefoto: Printscreen/youtube/jelajelena1

Pripremite 900 gr odmrznutih višanja. Višnje ne cedite. Sipajte u njih jednu kesicu vanilin šećera, jednu nepunu čašu šećera, jednu kašičicu cimeta i pola čaše ulja. Dobro promešati dok se ne sjedini.

Pleh (30X20) podmažite margarinom ili puterom (ukoliko ne pravite posno) sipajte prvi deo suvih sastojaka i rasporedite kašikom. Dodajte polovinu smese od višanja. Dodajte drugi red suvih sastojaka. Izravnati. Zatim, drugu polovinu smese od višanja.

Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakomefoto: Youtube/Jelena Petrović

Za kraj, treći deo suvih sastojaka. Narendajte malo margarina, biće dovoljna jedna manja kockica. Ukoliko vam je ostalo još soka od višanja, dodajte preko da bude još sočnije. Pospite sa malo šećera.

Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Sačekajte da se ohladi i secite.

Bonus video:

02:01

NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji!

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.