SRPSKI NARODNI HOROSKOP STAR 200 GODINA PREDVIĐA VAŠU SUDBINU: Evo šta ROŽDANIK vidi baš vama
Ilustracija, Foto: Ragma Images / Alamy / Alamy / Profimedia

MORATE ZNATI

SRPSKI NARODNI HOROSKOP STAR 200 GODINA PREDVIĐA VAŠU SUDBINU: Evo šta ROŽDANIK vidi baš vama

Evo šta vam najstariji srpski horoskop predviđa

Objavljeno: 20:22h

Knjiga koju je posedovalo svako domaćinstvo, a činila je skup narodnih verovanja o sudbini, prirodnim ciklusima i tumačenju pojava u svakodnevnom životu. Za razliku od atrologije koja se rukovodi položajem planeta u preciznom minutu rođenja, Roždanik je proricao sudbinu koristeći samo informaciju u kom mesecu ste rođeni.

Imala ga je gotovo svaka kuća u Srbiji. Sadrži raznorazna tumačenja, od proricanja sudbine, pa do gatalica za plodnu i berićetnu godinu.

Ono što već više od 200 godina privlači najveću pažnju je Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kom su horoskopski znaci izjednačavani sa mesecom u kom su rođeni.

Januar

Muškarac rođen 1, 3, 5, 7, 9. januara biće srednjeg stasa, tankog nosa, hitar, ugledan, blage naravi i ako se posveti nauci, igraće veliku ulogu u svom narodu. Onaj koji se rodi 2, 4, 6, 8, 10… biće gostoljubiv, milostiv, veseo, lakomislen i slabijeg pamćenja.

Februar

Muškarac rođen 1, 3, 5, 7, 9… ovoga meseca, biće veoma odan praktičnim naukama, a posebno ekonomiji.

U februaru sve će mu za rukom polaziti i puno napretka imati. A ko se rodi 2, 4, 6, 8, 10… biće nepostojan i brz. Vrlo rado putuje i teži za bogatstvom. Žena rođena u ovom mesecu biće lepa, smeđa, rumena, ali hladna srca.

Horoskop, Lav
foto: Shing Lok Che / Panthermedia / Profimedia

Mart

Ko se rodi 1, 3, 5, 7, 9… dana ovoga meseca, biće dobar radnik, mudar, pošten, srdit, slobodan i veoma naklonjen ženskama.

Ko se rodi 2, 4, 6, 8, 10… biće strašno grabljiv, neće se ustezati ni od prevare i krađe, samo da do nečeg dođe. Mnogo će putovati po stranim zemljama.

Verne žene rađaju se u martu. Biće iskrena prema svakom, poštena i gostoljubiva.

April

Muškarac koji se rodi 1, 3, 5, 7, 9 aprila biće stidljiv, dobrodušan, darovit; učiće neku nauku ili veštinu i biće iskren. A ako se rodi 2, 4, 6, 8, 10 biće lukav, grabljiv, zavidljiv, govorljiv i nikakvu tajnu neće umeti da čuva. Ako se mlad oženi, napredovaće i obogatiće se.

Aprilska ženska deca će biti vesela, govorljiva i plašljiva. Postaće dobra domaćica. Dočekaće duboku starost…

Maj

Ako se rodi 1, 3, 5, 7, 9… dana ovoga meseca muškarac će biti oštrog pogleda, hrabar i dobar vojnik. Izbegavaće i najmanje društvo; – Ako se pak rodi 2, 4, 6, 8, 10 maja, biće društen, veseo, šaljiv, milostiv, nežan i ljubazan, posebno prema ženama.

Žena rođena u maju biće zdrava, krupna, rumena i vrlo prijatna.

Horoskop
foto: Patrick Guenette / Alamy / Alamy / Profimedia

Jun

Muškarac koji se rodi 1, 3, 5, 7, 9 juna meseca biće visok, mudar, bojažljiv, gostoljubiv ali nekad i prznica. Ako se pak rodi 2, 4, 6, 8, 10, ako se posveti nauci biće u tome uspešan. Sreća ga u tuđini čeka.

Žena će bit lepa i vitka. Sa prvim će mužem loše živeti. S drugim će mužem bolje živeti.

Jul

Rođeni u ovom mesecu biće sklon dobrim delima i omiljen u društvu, posebno kod ženskog pola. Biće ljubitelj dobra pića i lepih jela.

Žena rođena u julu biće lepa, pametna i blaga. Biće pobožna, rečita i prema nepoznatima prijatna. Ljubiće snažne i odvažne muškarce.

Avgust

Onaj ko se u ovom mesecu rodi biće milostiv, dobre volje, lako će učiti i imaće sklonosti prema naukama i umetnosti. Biće i lep, srednjeg uzrasta, pobožan, ali i žestok, ugledan i čuven.

Žena rođena u avgustu će biti lepa, crnomanjasta, duge kose, mislostiva, a ponekad i gorda. Ako se rano uda, neće biti srećna, ako se pak do svoje 30. godine ne uda neće se ni udati.

Septembar

Ko se u ovom mesecu rodi, biće smeđe kose, srednjeg uzrasta, pametan, samovoljan i nemaran. Svaki posao ići će mu dobro u mesecu u kome je i rođen. Putovaće mnogo. Ako je odvažan, svaki će mu posao ići od ruke.

Žensko rođeno u ovom mesecu biće rečito, samovoljno, ali i naprasito. U braku će mnogu decu izroditi i stare dane u miru i zadovoljstvu provoditi.

Horoskop
foto: Natalia Okorokova / Alamy / Alamy / Profimedia

Oktobar

Ko se ovog meseca rodi, pa se još u detinjstvu prema njemu strogo postupa, biće jedan od prvih.

Ženska osoba će biti visoka, lepa, ljutita i nagla, strasna ljubiteljka vina i kafe.

Novembar

Ko se u ovom mesecu rodi biće razuman, pametan i pravdoljubiv. Sklon dobrim delima.

Žena rođena u novembru će biti umiljata, smeđa, duge kose. Mnogi će se u nju zaljubiti, a ona će ih sve ismevati.

Decembar

Ko se rodi ovog meseca, biće lepog i vitkog stasa, ljutica, gostoljubiv, uobražen. Mnogo će putovati i kod stranaca će imati bolji ugled, nego kod svojih rođenih.

Žena će biti muškobanjasta, ali ipak prijatna i milostiva. Bolovaće vrlo malo. Svaki će joj posao, kao vrednoj i dobroj gazdarici, ići od ruke.

Bonus video:

02:59

PUTIN IMA JAKO 12. POLJE, ZELENSKOM SE NE PIŠE DOBRO: Astrolog otkrio šta horoskop kaže za zaraćene strane! SEDMI MART JE BITAN

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.