OVA TRI POSNA ROLATA SPREMA SVAKA DOMAĆICA ZA SLAVU: Ukusno PREDJELO koje gosti ODMAH POTAMANE, recept KIDA
Rolat, Foto: Printscreen/Youtube

rapsodija ukusa

OVA TRI POSNA ROLATA SPREMA SVAKA DOMAĆICA ZA SLAVU: Ukusno PREDJELO koje gosti ODMAH POTAMANE, recept KIDA

Ako želite još predloga, isprobajte i ovaj recept

Objavljeno: 17:40h

Približava se Sveti Nikola, a slavska trpeza mora da bude posna jer je u toku Božićni post. Zna se da bez mimoze i ruske salate ne može da se zamisli svečana trpeza, pa vam predlažemo da isprobate i posne recepte. Od popularnih salata možete da pravite neka od najlepših predjala, a naš predlog su rolati.

Rolati sa čuvenim salatama, tortiljom i ribom se prave brzo i lako, od jeftinih i svima dostupnih sastojaka. Ako želite još predloga, isprobajte i ovaj posan recept.

Rolat sa ruskom salatom
Rolat sa ruskom salatomfoto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

MIMOZA ROLAT

Sastojci:

200 g tortilja

2-3 šargarepe

2-3 krompira

1 konzerva sardine

1 crni luk

mirođija

200 g posnog majoneza

Za marinadu od luka:

1/2 kašičica soli

1 kašičica šećera

2 kašike sirćeta

150 vrele vode

Recept za mimoza rolat:

Luk isecite, pa posolite, pospite šećerom, sipajte sirće i vodu. Promešajte i marinirajte nekih 10 minuta. Krompir i šargarepu skuvajte, pa izrendajte na sitno rende. Sardinu usitnite. Premažite tortilju posnim majonezom, pa pospite krompir, šargarepu, proceđeni luk, mirođiju i sardinu. Urolajte i umotajte u provdinu foliju. Stavite u frižider da se stegne, pa ukrasite posnom namirnicom po želji. Ako vam je lakše možete da pomešate sve sastojke za mimoza salatu, pa da tortilju premažete majonezom, a onda pospete salatom i urolate.

Posni rolat odličan za slavsko prejelo
Posni rolat odličan za slavsko prejelofoto: PRINTSCREEN/YT/ THE PERFECT HOME

ROLAT SA RIBOM

Sastojci:

200 g tortilja

1 slana haringa (300-400 g)

2-3 krompira

2-3 šargarepe

2 cvekle

1 crni luk

200-300 g posnog majoneza

Priprema:

Crni luk marinirajte na isti način kao u prethodnom receptu. Iseckajte ga, pa prelijte vodom i sirćetom, pa dodajte so i šećer. Lepo promešajte i ostavite 10 minuta. Skuvajte krompir, šargarepu i cveklu, pa lepo izrendajte. Premažite posnim majonezom, pa pospite krompirom, šargarepom i cveklom, opet majonez, pa poređajte proceđeni luk i seckanu prženu ribu koju ste prethodno isekli. Urolajte i tako pravite rolate dok ne utrošite sve sastojke. Umotajte u providnu foliju, pa ohladite, a onda premažite majonezom i ukrasite po želji. Ako vam je lakše možete da pomešate sve sastojke za nadev, pa da tortilju premažete majonezom, a onda premažete nadevom i urolate.

Spremanje kore za rolat
Spremanje kore za rolatfoto: Printscreen Youtube

Rolat sa ruskom salatom

Sastojci:

2 tortilje

2 kuvana krompira

2 šargarepe

150 g tunjevine

2-3 kisela krastavca

200 g posnog majoneza

1/2 crnog luka

Recept za rolat sa ruskom salatom:

Crni luk marinirajte kao i u prethodna dva rolata, pa ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Skuvajte krompir i šargarepu, pa izrendajte kao i kiseli krastavac. Tunjevinu procedite i izdrobite, pa premažite tortilju majonezom, pospite tunjevinom, proceđenim crnim lukom i krompirom. Stavite drugu tortilju, pa premažite majonezom i pospite rendanom šargarepom i krastavcima. Urolajte i umotajte rolat u provdinu foliju, pa ohladite. Premažite posnim majonezom i ukrasite po želji. Ako vam je lakše možete da pomešate sve sastojke za rusku salatu, pa da tortilju premažete majonezom, a onda pospete salatom i urolate.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.