RECEPT ZA POSNE PALAČINKE SPREMAĆETE I KAD SE ZAVRŠI POST: Vazdušaste i meke - nestaće sa tanjira za tili čas
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

uuh, kakve su!

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE SPREMAĆETE I KAD SE ZAVRŠI POST: Vazdušaste i meke - nestaće sa tanjira za tili čas

Omiljenu poslasticu možete pripremati i za vreme posta, a evo kako da prilagodite recept

Objavljeno:

Ko kaže da tokom posta morate da se odreknete slasnih palačinki? Iako se palačinke prave sa mrsnim sastojcima, pomoću ovog recepta ćete napravite savršene posne palačinke u kojima ćete uživati.

Toliko su ukusne, vazdušaste i meke da neće primetiti razliku između njih i onih mrsnih.

Palačinke
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

500 ml vode

300 g brašna

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

2 kesice vanilin šećer

3 kašike ulja

1 kašičica praška za pecivo

džem ili drugi posni namaz po izboru

Priprema:

U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke. Zatim polako dolivajte vodu i sve vreme mutite mikserom.

Priprema
Pripremafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Na kraju dodajte i ulje i sve dobro promešajte.

Tiganj zagrejte, podmažite ga sa malo ulja, pa pecite palačinke s obe strane.

Peckajte po par minuta sa obe strane
Peckajte po par minuta sa obe stranefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Kada su gotove, namažite ih džemom ili drugim posnim namazom.

BONUS VIDEO

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/telegraf/Tamara Ilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.