ROLAT OD BELANACA KOJI SRPKINJE DO SADA NISU SPREMALE: Ceo svet ga obožava, a i vi ćete kada probate OVU FANTAZIJU
Rolat od belanaca sa malinama, Foto: PRINTSCREEN/YT/EASY & YUMMY

RECEPT

ROLAT OD BELANACA KOJI SRPKINJE DO SADA NISU SPREMALE: Ceo svet ga obožava, a i vi ćete kada probate OVU FANTAZIJU

Rolat od belanca i sa malinama toliko je penast i slastan da niko neće odoleti da ne uzme parče više. Dekorativan i nežnog ukusa, idealan za prazničnu trpezu

Objavljeno:

Slatki rolati su uvek dobro rešenje - bilo da želite da upotpunite prazničnu trpezu, obradujete ukućane ili spremite nešto lepo za goste. Ne zahtevaju previše kulinarskog umeća ni vremena, a mogu biti bogatog ukusa kao plazma rolat sa nutelom, bananom i kokosom.

Za danas smo vam pripremili fantastičan recept za slatki rolat sa korom od belanaca. Sprema se sa kiselkastim malinama i jagodama. Možete koristiti i samo maline, ako vam nije ostalo jagoda u zamrzivaču.

Rolat, Kolač, Torta
foto: PRINTSCREEN/YT/EASY & YUMMY

Sastojci:

5 belanaca

prstohvat soli

250 g šećera u prahu

1 kašika kukuruznog skroba

300 ml slatke pavlake

1 kašika šećera

1/2 kašike ekstrakta vanile

150 g jagoda + nekoliko iseckanih jagoda za dekoraciju

100 g malina + nekoliko malina za dekoracija

par listova mente (opciono)

Penast rolat od belanaca i sa malinama:

Spremanje belanaca za mućenje
Spremanje belanaca za mućenjefoto: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak

U većoj činiji ubacite belanca i dodajte so, pa umiksajte dok ne postane penasto. Postepeno dodajte šećer u prahu i miksajte. Kada dobijete gust fil za slatki rolat, dodajte kukuruzni skrob. Ponovo umiksajte, pa smesu premestite u špric za kolače i ravnomerno rasporedite po plehu za pečenje na koji ste stavili pek papir, tako da budu oblika duguljastog valjka jedan do drugog.

Zagrejte najpre rernu na 150°C, a kada ubacite smesu sa belancima smanjite na 130°C i pecite 45 minuta. Nakon toga pokrijte pleh pek papirom, pa kuhinjskom krpom. Okrenite naopako, pa pažljivo uklonite pek papir u kom se kora za slatki rolat pekla i ostavite da se potpuno ohladi. U drugu činiju sipajte slatku pavlaku, dodajte šećer i ekstrakt vanile, pa umiksajte.

Kada dobijete teksturu fila ravnomerno nanesite po ohlađenoj kori (ali ostavite malo sa strane za dekoraciju), pospite iseckanim jagodama i malinama i urolajte polako uz pomoć pek papira. Isecite ivice, pa odozgo ukrasite slatki rolat odvojenim filom uz pomoć šprica za kolače. Dekorišite slatki rolat iseckanim jagodama i malinama i listićima mente. Preporučujemo i lažni kapri rolat.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.