OVAKO ĆETE NAJBRŽE OSUŠITI VEŠ TOKOM ZIME: Japanksa metoda uz koju ćete imati SUVE STVARI za KRATKO VREME
Sušenje veša, Foto: Printscreen/Youtube/JECA SVAŠTARICA

sjajno

OVAKO ĆETE NAJBRŽE OSUŠITI VEŠ TOKOM ZIME: Japanksa metoda uz koju ćete imati SUVE STVARI za KRATKO VREME

Najbolje rešenje je, naravno, veš okačiti na otvorenom, na sunčanom mestu

Objavljeno:

Pronalaženje savršenog načina za brzo i efikasno sušenje veša ponekad izgleda kao nemoguća misija, posebno u malom stanu. Mašina za sušenje veša bi svakako olakšala posao, ali oni koji je nemaju moraju se osloniti na starinski način sušenja – konop za veš sa štipaljkama ili stalak za sušenje. Iako su ove metode svima poznate, postavlja se pitanje koja je efikasnija.

Najbolje rešenje je, naravno, veš okačiti na otvorenom, na sunčanom mestu. Ovo daje odeći dovoljno prostora, brže se suši i izbegava pojavu buđi i neprijatan ustajali miris.

Sušenje veša
Sušenje vešafoto: Fatih Mehmet enel / Alamy / Alamy / Profimedia

Međutim, sa dolaskom zime, sušenje na otvorenom traje mnogo duže nego leti, pa se mnogi ljudi okreću unutrašnjim sušačima. Ali kako ubrzati proces sušenja?

Jedna japanska metoda se pokazala kao posebno obećavajuća jer tvrdi da štedi prostor i vreme dok istovremeno pomaže u sušenju veša! Naime, japanski časopis Oggi piše da sve zavisi od načina na koji je odeća postavljena na stalak.

Ako se odeća različite dužine okači preblizu jedna drugoj, proces sušenja se produžava. Trik je da se veš rasporedi u obliku luka, tako da se najduži predmeti okače spolja, a najmanji na srednjim žicama. Japanci tvrde da ovaj način ređanja odeće skraćuje vreme sušenja veša, a razlog leži u sakupljanju toplog vazduha i ispravljanju vlage.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.