NAJKREMASTIJA KOKOS TORTA ZALUDELA JE SVE DOMAĆICE: Starinski recept za svačiji džep - priprema nikad prostija
Krem torta sa kokosom, Foto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

uuuh, kakav ukus

NAJKREMASTIJA KOKOS TORTA ZALUDELA JE SVE DOMAĆICE: Starinski recept za svačiji džep - priprema nikad prostija

Lagan krem torta sa kokosom i plazma keksom oduševiće sve sladokusce

Objavljeno:

Sočna torta sa kokosom je idealna poslastica za bilo koju vrstu slavlja ili ako želite da se brzinski osladite za vikend. Recept je jednostavan i lepo podljen po koracima, tak oda će se lako snaći i početnici.

Sastojci

Kora:

  • 250 g mlevenog plazma keksa
  • 50 g mlevenog pečenog badema
  • 50 g istopljenog putera
  • 100 g nutele ili eurokrema, linolade...
  • 100 ml mleka

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 60 g pšeničnog giza
  • 150 g putera
  • 100 g kokosovog brašna
  • 80 g mlevenog plazma keksa
  • Ganaš:
  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
Krem torta sa kokosom
Krem torta sa kokosomfoto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Priprema

Kora: Obruč kalupa za torte veličine 22cm staviti na sredinu tacne za tortu. Unutar obruča staviti acetatnu foliju ili obruč obložiti pek papirom. Mleveni keks staviti u odgovarajuću posudu, dodati mleveni pečeni badem i promešati. Zatim ubaciti istopljeni puter, nutelu ili čokoladni krem po vašem ukusu i mleko. Rukom dobro sjediniti sve sastojke. Smesu ravnomerno rasporediti na tacnu za tortu (unutar obruča koji je pripremljen) pa je kašikom dobro utisnuti i formirati koricu.

Kora
Korafoto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Fil: U odgovarajuću šerpu staviti mleko, šećer, vanilin šećer i griz. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodati puter iseckan na kockice i nastaviti mešanje dok se puter ne otopi. Skloniti sa vatre i ubaciti kokos. Dobro promešati pa dodati i mlevenu plazmu. Još jedanput sve dobro promešati i vruć fil ravnomerno rasporediti preko formirane kore. Ostaviti 15 minuta da se prohladi na sobnoj temperaturi.

Filovanje kore
Filovanje korefoto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Ganaš: U manju šerpicu staviti izlomljenu belu čokoladu, sipati slatku pavlaku i staviti na tihu temepraturu da se čokolada otopi uz stalno mešanje.

Torta sa kokosom
Torta sa kokosomfoto: Printscreen/youtube/moj.kolačić

Kada se dobije gladak krem skloniti sa vatre i preliti preko prohlađenog krema. Tortu ostaviti preko noći u frižideru. Narednog dana skloniti obruč sa acetatnom folijom ili pek papirom i tortu ukrasiti po vašem izboru.

BONUS VIDEO

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.