recept
OVAJ PIJANI SOM BI PONOVO SPOJIO CELU JUGOSLAVIJU: Recept za koji se SRPKINJE otimaju, gotov za 5 minuta
Ovo je recept oko koga se Srpkinje otimaju
Iziskuje bukvalno pet minuta pripreme pre nego što se stavi u rernu
Riba je uvek prisutna na posnoj trpezi, pogotovo kada je sezona slava. A ako želite da probate nešto drugačije, ove godine možete pripremiti pijanog soma. Da, dobro ste pročitali, ne mislimo na pijanog šarana, koji je takođe sjajan posni recept za ribu.
Ova riba je neverovatno ukusna, a velika prednost joj je što se nećete mnogo mučiti da je spremite, jer je recept izuzetno lagan.
Vreme pripreme:
30 minuta sa pečenjem
Sastojci:
- 500 g fileta soma
- vegeta
- peršun - iseckani
- 1 dcl ulja
- 1 dcl belog vina
Priprema:
- Najpre dobro ocedite filete soma, a nakon toga ih poređajte u vatrostalnu činiju.
- Uzmite jednu šolju i u njoj pomešajte vegetu, iseckani peršun, ulje i vino.
- Smesom koju ste dobili prelijte filete soma.
- Ostaje vam samo da vatrostalnu činiju stavite u rernu i pečete nekih dvadesetak minuta do pola sata dok lepo ne porumeni na 200 stepeni Celzijusa.
- Predlog je da ga servirate uz dalmatinsko varivo ili neko drugo povrće po izboru.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/24Sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!