OVA SILVANINA PESMA JE BILA NAJVEĆI KAFANSKI HIT, PA JE U TRENUTKU POSTALA JEZIVA: Evo koji HOROR se krije iza nje
Silvana Armenulić, Foto: Printscreen/Youtube/ SpeedyEFArchives

paŽnja

OVA SILVANINA PESMA JE BILA NAJVEĆI KAFANSKI HIT, PA JE U TRENUTKU POSTALA JEZIVA: Evo koji HOROR se krije iza nje

„A što ćemo ljubav kriti“ je bosanska sevdalinka nepozantog autora, a samu pesmu je proslavila Silvana Armenulić. Snimla ju je 1973. godine, a otpevala je i u okviru epizode serije „Građani sela luga“

Objavljeno:

Prethodnih godina smo uvideli da televizijske serije imaju veliku moć da od neke pesme naprave veliki hit. Ali i noćnu moru.

Pesme iz domaćih serija, originalno pravljene ili korišćene, često ostanu duže u narodu nego same serije. U kafanama se danas često naručuju „Ružo rumena“ ili „Pukni zoro“, pesme koje su pratile serije „Moj rođak sa sela“ ili „Montevideo, Bog te videeo“. O klasicima poput „A sad adio“ ili „Šta će mi život bez tebe dragi“ da i ne pričamo.

Ipak, nova domaća serija „Deca Zla“ je drugačija od malopre pomenutih, kako zbog svoje radnje tako i zbog zapleta i atmosfere. Pa samim tim i po svom tretiranju narodne pesme.

Pesma Silvane Armenulić „A što ćemo ljubav kriti“ ima centralno mesto u ovoj seriji, jer se ubistva dešavaju uz ovu pesmu, a razlog što vam nećemo otkriti, ako još niste pogledali seriju, ali možemo samo da naglasimo da je još jeziviji nego krvave i brutalne scene koje gledamo.

Tako je poznata narodna pesma iz kafane dobila za mnoge fanove serije drugu vrstu čitanja. Pesma je postala viralna na tiktoku, ali uglavnom se u tim klipovima naglašava koliko im je cela priča oko nje jeziva.

„A što ćemo ljubav kriti“ je bosanska sevdalinka nepozantog autora, a samu pesmu je proslavila Silvana Armenulić. Snimla ju je 1973. godine, a otpevala je i u okviru epizode serije „Građani sela luga“.

Sama pesma je imala već svoje mesto u jednoj od televizijskiih serija u prethodnim decenijama, u finalu serije „Srećni ljudi“. Samo što je tad pesma otpevana na svadbenom veselju a ne u morbidnim i jezivim situacijama poput ove u domaćem Hbo hitu.

Kako je pisao Nedeljnik, autori nisu imali posebne namere birajući ovu pesmu. Ona je došla nasumično, uz savršenu poruku da srce svakako više nije njeno i da je pripalo onome ko je odlučio da joj ga uzme.

01:05

Slavica Nedeljković pesma o Palestini

(Espreso/City magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.