TORTA SA MALINAMA I KREM SIROM: Najsočnija poslastica - fil se topi u ustima, ukusniju za slavu niste pravili
Parče torte sa malinama i krem sirom, Foto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

božanstvena je

TORTA SA MALINAMA I KREM SIROM: Najsočnija poslastica - fil se topi u ustima, ukusniju za slavu niste pravili

Torta sa malinama i krem sirom je najsočnija poslasticu sa filom koji se topi u ustima, a ukusniju za slavu niste pravili

Objavljeno:

Malo koja osoba je u stanju da odbije sočnu kremastu tortu.

Vikend je prošao i sigurni smo da ste svojim ukućanima spremali ukusan ručak, ali i desert.

Polako već zapisujte i pravite plan za vikend koji nam predstoji jer ukusu poslasticu neće moći da odbiju ni deca, a ni odrasli.

Voćne torte su nam jedne od omiljenih, a sada je ispred vas torta sa malinama i krem sirom koja samo jednim parčetom vuče da je pojedete celu.

Jaja i šećer u činiji
Jaja i šećer u činijifoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

Recept je tu, a ovo su potrebni sastojci:

Za testo je potrebno:

30 ml ulja

4 jaja

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

Smesa za koru za tortu sa malinama i krem sirom
Smesa za koru za tortu sa malinama i krem siromfoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

10 g kukuruznog skroba

1 kašičica vanilinog šećera

160 g brašna

120 grama šećera

Za fil je potrebno:

Fil za tortu sa malinama i krem sirom
Fil za tortu sa malinama i krem siromfoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

30 g šećera

2 jaja

400 grama slatke pavlake

150 grama šećera

140 grama putera

60 g kukuruznog skroba

700 ml mleka

Smesa za koru u plehu
Smesa za koru u plehufoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

Za premazivanje je potrebno:

100 g malina

300 grama krem sira

50 grama šećera

100 grama slatke pavlake

Sledi priprema:

U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u umućen smesu sa jajima i mutite žicom.

Kora za tortu sa malinama i krem sirom
Kora za tortu sa malinama i krem siromfoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke. Smesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom.

Dodajte postepeno mleko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno mešajte dok ne dobijete gušći fil za tortu. Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi.

Filovanje torte sa malinama i krem sirom
Filovanje torte sa malinama i krem siromfoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podelite na 3 jednaka dela. Umiksajte slatku pavlaku i šećer.

Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače.

Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan deo fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu.

Torta sa malinama i krem sirom
Torta sa malinama i krem siromfoto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes

U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore.

Ostatak smese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvetova.

Uz unutrašnje ivice poređajte maline i tako do centra.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.