uspeće vam sigurno
NAŠE BAKE OTKRILE KAKO JEDINO DA VAM NE PROPADNE SLAVSKO ŽITO: Najbitnija su 3 saveta - trik znaju godinama unazad
Naše bake otkrile tri najbitnija saveta kako da slavsko žito ne propadne, a trik znaju godinama unazad
Za slavu je najvažnije pripremiti žito, ali se često dešava da domaćica ne uspe onako kako su zamislile.
Slavsko žito pravimo od davnina, ali su tri saveta najbitnija naših baka kako da ne propadne ključna.
Osim njega ono što je neizostavno jeste vino, sveća i slavski kolač.
Starinski slavski kolač je najukusniji i najmekši, a to vrlo dobro znaju naše žene.
Sada ćete videti koji su to saveti kako ne biste pogrešili i svake godine ćete ga praviti na taj način.
Potrebni su vam:
malo muskatnog oraščića
pšenica belija
vanilin šećer
šećer
mleveni orasi
Sada su ispred vas ta tri najbitnija saveta u pripremi.
Kada skuvate pšenicu, pustite da se ohladi i procedite je dok je mlaka. Ali, nikako je nemojte ispirati! Potrebno je da pšenični skrob ostane sa žitom, zato je ispiranje pogrešan korak.
Drugi važan korak jeste da pšenicu blendirate na malo krupnije komade. Potrebno je da povedete računa da pšenica ne bude suviše usitnjena.
Kada u pšenicu dodajete orahe, šećer i muskatni oraščić sastojke pomešajte rukama, baš kao što su i naše bake. Ova tri saveta i te kako su važna ako želite da vaše slavsko žito bude u duhu prošlih vremena i tradicije.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!