DEVOJKA SE OTROVALA UGLJEN-MONOKSIDOM ZBOG PREDMETA KOJI SRBI IMAJU U KUĆI: Ne znate kakvu TEMPRIANU BOMBU imate
Emi Mur, Foto: Printscreen/Tiktok/emymoore3

pazite se

DEVOJKA SE OTROVALA UGLJEN-MONOKSIDOM ZBOG PREDMETA KOJI SRBI IMAJU U KUĆI: Ne znate kakvu TEMPRIANU BOMBU imate

Emi Mur se otrovala ugledn-monoksidom zbog predmeta koji svaka kuća ima

Objavljeno: 19:51h

Emi Mur je na svom TikToku objasnila pratiocima šta joj se dogodilo. Njen potresni video je za nedelju dana prikupio više od 830.000 pregleda. "Nikada više neću kupiti mirisnu sveću jer sam istraumirana", ispričala je ova devojka.

Trovanje svećama i simptomi

"Upalila sam pet sveća, gorele su više od deset sati u mojoj sobi sa zatvorenim vratima ceo dan. Ja sam ih ugasila i te noći otišla da spavam sa zatvorenim vratima", ispričala je za The Post. Rekla je da se osećala čudno kad je pokušavala da zaspi. "Osećala sam se kao da mi je telo palo… kao da se moje telo odvojilo", objasnila je.

Počela je da gubi osećaj za sebei pričinjavali su joj se glasovi. Taj osećaj je uporedila sa pušenjem, misleći na kanabis.

@emymoore3

never buying a candle EVER again

♬ original sound - emy moore

"Neki glas mi je govorio kao da nešto nije u redu pa sam ustala, otkucaji srca su samo rasli", nastavila je. Roditelje je zamolila da je odvedu u bolnicu. "Probudila sam roditelje i rekla im: ‘Moram da idem u bolnicu. Nešto nije u redu."

Kako se Emi u prošlosti borila sa anksioznošću, znala je da je ovaj osećaj drugačiji. Rekla je da je počela da gubi pamćenje i da nije mogla govoriti jer joj je jezik postao krut i utrnuo je. Takođe je dehidrirala i osećala se zbunjeno. Od simptoma je imala zamagljen vid, otežano disanje, bol u grudima, vrtoglavicu i glavobolju.

Kad je došla u bolnicu, saznala je da joj je krvni pritisak jako visok. "Doktorima sam rekla koliko dugo su mi bile upaljene svijeće, a oni su mi rekli: 'Da, moguće je da ste se otrovali ugljen-monoksidom.'"

Morala je primati kiseonik

Emi je rekla da je bila priključena na aparat za kiseonik nekoliko sati dok simptomi nisu nestali. "Sad sam dobro. Trebala sam samo izaći na svež vazduh", rekla je i dodala da je srećna što nije bilo gora situacija.

Svojim pratiocima savetuje da im zdravlje bude na prvom mestu: "Ne uzimajte stvari zdravo za gotovo, i samo se čuvajte."

Pratioci nisu mogli da veruju da je zapalila pet sveća odjednom: "Drago mi je da si dobro, ali pet sveća odjednom?"

"Jedva mogu da podnesem miris jedne sveće, ali pet", komentarisala je druga djevojka.

Emi je za The Post rekla: "Sviđala mi se ugodna atmosfera i htela sam da stvorim ambijent, ali nisam nameravala da ih ostavim da gore tako dugo."

Australijska istraživačica dr. Svetlana Stevanović, profesorka na Sveučilištu Deakin, takođe upozorava da ne palite mirisne sveće jer bi mogle da ispune vaše domove otrovnim hemikalijama. "Sveće i svi mirisi koji se emituju - povezani su sa emisijom hlapljivih organskih spojeva i malih čestica koje ostaju u zraku", objasnila je Stevanović za lokalni list 7News i dodala da proces izgaranja oslobađa čestice koji idu pravo u naša pluća, piše New York Post.

Bonus video: Doktor Arnulf Koenke – direktor za zaštitu vrsta Svetskog Fonda za očuvanje životinja WWF-a

01:15

Doktor Arnulf Koenke – direktor za zaštitu vrsta Svetskog Fonda za očuvanje životinja WWF-a

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.