recept
OVO JE CELA JUGOSLAVIJA TAMANILA, NISU ZNALI ZA DRUGU POSLASTICU: Jeftin STARINSKI slatkiš koji smo SVI ZABORAVILI
Punjene jabuke posute šećerom spremaju se brzo, a potrebno je svega nekoliko jeftinih sastojaka
Kada želite da se zasladite, a nemate puno vremena ni namirnica u kući, ovaj desert s jabukama je uvek dobro rešenje. Malo podsećaju na tuhafije, ali se pune šećerom i posipaju cimetom. Posipaju se šećerom u prahu, a recept je jednostavan i praktičan, pa je dobro rešenje kada imate nenajavljenje goste.
Sastojci:
4 kisele jabuke
4 kašičice šećera
1/4 kašičice cimeta x 4
šećer u prahu za posipanje
Recept za punjene jabuke posute šećerom:
Isecite gornje delove jabuka (ali ih ne bacajte), a potom uklonite semenke i deo oko njih. Stavite po kašičicu šećera u svaku jabuku pojedinačno, pa pospite malo cimeta preko. Jabuke zatvorite isečenim gornjim delovima. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite jabuke šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!