NAJJEDNOSTAVNIJI KOLAČ SA ČOKOLADOM I BANANAMA: Poslastica sa sela - ukus kojem niko ne može da odoli
Kolač sa čokoladom i bananama, Foto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

recept samo za poželeti

NAJJEDNOSTAVNIJI KOLAČ SA ČOKOLADOM I BANANAMA: Poslastica sa sela - ukus kojem niko ne može da odoli

Najjednostavniji kolač sa čokoladom i bananam je poslastica sa sela, a ukusu niko ne može da odoli

Objavljeno:

Poslasticama se u svako doba dana i noći obraduju i mladi i stari.

Jednostavno volimo da jedemo slatkiše, a naročito kada su u pitanju kolači koji su jednostavni, a jako ukusni.

Osim jednostavnih čokoladnih rozen torti, svojim ukućanima priredite iznenađenje.

Ne morate da čekate slavu ili praznike da bi ih spremili svojim najmilijima.

Čokolada nam je omiljena, a kada to pomešamo sa bananama pravi je užitak.

Tako je ispred vas sada jedna kolač sa čokoladom i bananama koji kida koliko je dobar.

Smesa za kolač sa čokoladom i bananama u činiji
Smesa za kolač sa čokoladom i bananama u činijifoto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

Ovo su sastojci za recept koji će vas sve oduševiti:

Za koru treba:

prstohvat soli

80 gr brašna

2 kašike kakoa

Jaja u smesi za kolač sa čokoladom i bananama
Jaja u smesi za kolač sa čokoladom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

25 gr krompirovog skroba

80 gr šećera

4 jaja

Za fil treba:

sok od 1/2 limuna

500 ml slatke pavlake

4 banane

Kakao u smesi za kolač sa čokoladom i bananom
Kakao u smesi za kolač sa čokoladom i bananomfoto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

3 mlečne čokolade (od po 100g)

150 g keksa

Potrebno je još:

50 g mlečne čokolade

150 ml vode

2 kašičice likera sa bademom (Amareto liker)

2 kašičice šećera

Sada ide način spremanja:

Kora za kolač sa čokoladom i bananama
Kora za kolač sa čokoladom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

U činiji promešajte pšenično brašno, skrob i kakao. U drugu činiju ubacite belanca i so, pa miksajte dok ne dobijete čvrst šne. Postepeno dodajte šećer i nastavite da miksate.

Dodajte jedno po jedno žumance, paralelno miksajući. Dodajte postepeno prosejanu kakao mešavinu, i umešajte špatulom.

Smesu za koru izlijte na pleh obložen pek papirom, rasporedite ravnomerno i pecite na temperaturi između 160 i 170°C oko 20 minuta.

Fil za kolač sa čokoladom i bananama
Fil za kolač sa čokoladom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

Kada se ohladi, skinite pek papir i uklonite nožem gornji sloj kore za čokoladni kolač. Izlomite čokoladu i otopite je na pari. Izblendirajte keks, a banane isecite na kockice i pospite ih isceđenim limunom.

Pomešajte banane i isceđen limun rukama. Umutite šlag, pa postepeno dodajte ohlađenu čokoladu, miksajući čitavo vreme.

Dodajte i keks, pa umiksajte sve sastojke. Na kraju dodajte banane, pa pomešajte sve špatulom.

Fil za kolač sa čokoladom i bananama
Fil za kolač sa čokoladom i bananamafoto: Printscreen/Youtube/Magdy's kitchen

Pomešajte prokuvanu vodu, šećer i liker, pa prelijte koru.

Rasporedite fil sa bananama, poravnajte, pa izrendajte mlečnu čokoladu.

Stavite čokoladni kolač u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.