RECEPT ZA ROĐENDANSKU BINGO TORTU SA JAFOM I PIŠKOTAMA: Ne zna se ko je više voli - otimaćete se za svako parče
Bingo torta, Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

svi je obožavaju

RECEPT ZA ROĐENDANSKU BINGO TORTU SA JAFOM I PIŠKOTAMA: Ne zna se ko je više voli - otimaćete se za svako parče

Bingo torta je fantazija od ukusa, idealna za svaku priliku

Objavljeno:

U moru poslastica deca je često biraju za svoje rođendane jer u nju idu svi sastojci koje oni obožavaju - puding, jafa keks, piškote, čokolada...Ali i odrasli ovu tortu itekako obožavaju.

Zato nije ni čudo što oni koji je probaju uvek kažu - bingo!

Ovo je jedan od recepata koji ima i u bakinom kuvaru, a već generacijama se priprema.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika gorkog kakaa

Za krem od keksa:

  • 350 g mlevenih keksa (pti ber, plazma)
  • 250-300 ml gaziranog soka od narandže
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu

Za krem od pudinga:

  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 900 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje

Dodatni sastojci:

  • 300 g jafa keksa
  • 300 g piškota
  • 350-400 ml gaziranog soka od narandže

Takođe, probajte i recept za Ferero Roše tortu, koja je super za rođendane.

Bingo torta
Bingo tortafoto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Za završni sloj i premazivanje torte:

500 ml slatke pavlake

Priprema:

U dubljoj činiji mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen, pa dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe, pa sve izmešajte. Dobijenu smesu izlijte u kalup za tortu (prečnika 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.

Zagrejte rernu na 200 °C, pa pecite koru oko 15-20 minuta, odnosno dok biskvit ne počne da se odvaja od zidova kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz rerne i dobro ohladite.

Ispeckana kora
Ispeckana korafoto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Napravite krem od keksa: sameljite keks (pti ber, plazma) pa dodajte gazirani sok od narandže, maslac i šećer pa sve mikserom izmutite u ujednačenu masu.

Zatim skuvajte 700 ml mleka, a s ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Kad mleko provri, ulijte razmućeni prašak za puding i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte penasto umiućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.

Filovanje kore
Filovanje korefoto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Dobijeni krem podelite na dva dela i u jedan deo krema dodajte otopljenu čokoladu.

Na tacnu stavite biskvit, pa preko njega ravnomerno premažite krem od mlevenog keksa. Potom preko kreme složite jafa keks, a onda namažite žuti krem. Piškote umočite u gazirani sok od narandže, pa složite na žuti krem. Preko piškota premažite čokoladni krem. Dobro ohladite.

mazanje fila preko jafe
mazanje fila preko jafefoto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Umutite slatku pavlaku, pa njome premažite celu tortu i još jednom dobro ohladite. Pre služenja po želji ukrasite perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim dekorativnim elementima.

BONUS VIDEO

00:36

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.