KINEZ NAPRAVIO INOVATIVNI BIZNIS - POMAŽE RAZVEDENIM PAROVIMA DA SE OTARASE BOLA: Svi kažu da stvarno POMAŽE
Ilustracija, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

MORATE ZNATI

KINEZ NAPRAVIO INOVATIVNI BIZNIS - POMAŽE RAZVEDENIM PAROVIMA DA SE OTARASE BOLA: Svi kažu da stvarno POMAŽE

Ovaj Kinez napravio je inovativni biznis - pomaže razvedenim parovima da se otarase bola

Objavljeno:

Kad vas neko emotivno povredi, najmanje što možete da uradite jeste da obrišete njegove slike s društvenih mreža. A ako ste s tom osobom bili i u braku onda uramljene zajedničke fotografije i albumi uglavnom završavaju u kutiji na tavanu ili kontejneru. Mora se priznati da ima nečeg katarzičnog u cepanju slika bivšeg voljenog bića.

Iako cepanje fotografija s venčanja nakon propalog braka zvuči jednostavno, u Kini, je uobičajeno ovekovečiti ih na čvrstim akrilnim platnima koja su takođe veoma otporna na plamen. To ostavlja parove koji se razvode s opcijom bacanja slika s venčanja u smeće, što mnogi nerado čine iz straha da bi ih neko mogao prepoznati.

Inovativna ideja

Tu dolazi do izražaja novi poslovni poduhvat iz provincije Šandong. Osnovan od strane mladića po prezimenu Liju, nova kompanija, specijalizovana za uništavanje fotografija sa venčanja, pomaže klijentima da ostave svoju prošlost iza sebe, istovremeno štiteći svoju privatnost.

Razvod, Raskid, Brak
foto: Lasse Kristensen / Alamy / Alamy / Profimedia

"Počeo sam ovaj posao s jednostavnom motivacijom a to je provatnost“, rekao je Liu za Bailu Video i dodao: "Fotografije sa venčanja spadaju u kategoriju ličnih stvari koje su veoma privatne tako da postoji velika potražnja za mojom uslugom. Dobili smo porudžbine iz svih pokrajina i opština širom Kine, osim iz Tibeta".

Jednostavna proces

Lijuova kompanija nudi nekoliko opcija cena - od nekoliko juana do preko 100 juana (14 dolara) - u zavisnosti od veličine venčanih fotografija koje treba da se unište. Kada se postigne dogovor, klijent šalje fotografije u bazu u Langfangu u provinciji Šandong. Ovde osoblje prvo prekriva fotografije sprejom kako bi se osiguralo da se protagonisti ne vide, a zatim ih stavljaju u moćnu mašinu za seckanje. Ceo proces se snima i snimak se šalje klijentu kao dokaz.

Neočekivani uspeh

Ovaj posao je možda jedini te vrste u Kini, ali njegov uspeh je iznenadio čak i njegovog vlasnika. S obzirom na to da druge kompanije oklevaju da čak i pokušaju da spale slike živih ljudi iz sujeverja, njegov jednostavan posao seckanja fotografija sa venčanja jedno je od retkih dostupnih rešenja koje imaju razvedene osobe.

Bonus video: BRZE VESTI 17.11.2023.

14:37

BRZE VESTI 17.11.2023.

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.