BUGARKA OTKRILA KAKO SE SPREMA NAJSOČNIJA MUSAKA: Bez 1 preliva je ne pravi - recept znaju samo stare domaćice
Bugarska musaka na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

bolja je od naše sto puta

BUGARKA OTKRILA KAKO SE SPREMA NAJSOČNIJA MUSAKA: Bez 1 preliva je ne pravi - recept znaju samo stare domaćice

Bugarka otkrila da musaku ne sprema bez jednog preliva zbog kojeg je najsočnija, a recept znaju samo stare domaćice

Objavljeno:

Specijalitete iz drugih država volimo da probamo, jer su njihova jela jednako ukusna kao i naša.

Naročito kada su u pitanju neka kuvala jela kao što je mađarski gulaš koji se topi u ustima zbog sočnog sosa i mekanog mesa.

Uveliko nam je kuhinja postala druga kuća jer hladno vreme nam omogućava da što više vremena tamo provodimo.

Tako je ispred vas sada musaka bugarske kuvarice koja ukusom, mirisom i sočnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Seckanje crnog luka
Seckanje crnog lukafoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

Potrebni sastojci za recept su ovi:

beli luk u prahu

krompir - 3 komada srednje veličine

čubar

paradajz - 3 komada

Paradajz
Paradajzfoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

majčina dušica

mleveno meso - 200 g

origano

peršun

mirođija

so

Dinstanje mesa za bugarsku musaku
Dinstanje mesa za bugarsku musakufoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

estragon

biber

aleva paprika

Za preliv je potrebno:

jaja - 3 komada

kiselo mleko - 4 kašike

Paradajz u mesu za bugarsku musaku
Paradajz u mesu za bugarsku musakufoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

Isecite paradajz na kockice. Sipajte ga u šerpu zajedno sa mlevenim mesom i začinite biberom, alevom paprikom, solju, peršunom i estragonom.

Dok se dinstaju, isecite krompir na kockice i u svaku đuvečaru sipajte majčinu dušicu, origano, so, čubar i krompir. Pošto se prodinstaju, mleveno meso i paradajz se rasporede u đuvečare i mešavina se promeša.

Preliv za bugarsku musaku
Preliv za bugarsku musakufoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

Dodajte vodu da pokrije smesu i stavite poklopac. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok voda ne ispari.

Izvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov.

Prelivanje bugarske musake
Prelivanje bugarske musakefoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

Odličan recept za bugarsku musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu.

Bugarska musaka u plehu
Bugarska musaka u plehufoto: Printscreen/Youtube/Delicious Adventures

Na ovakvoj musaki će vam i komšinice pozavideti.

Bonus video:

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.