recept
DOMAĆICE, NAPRAVITE SVINJSKA REBARCA IZ RERNE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Tajna je da uradite OVO PRE PEČENJA
Za najmekša i najsočnija rebarca dovoljno je da uradite jednu jednostavnu stvar pre ubacivanja u rernu
Svinjska rebarca jedan su od omiljenih gurmanluka. Predlažemo jedan sjajan recept sa kojim će vam meso uvek biti sočno i neodoljivo. Tajna je samo u jednom jednostavnom koraku - dodavanju vode.
Na pleh se stavlja rešetka, a na rešetku svinjska rebarca. Potom se pleh puni vodom i tako peče u rerni. Najsočnija svinjska rebarca koja ćete jesti!
Sastojci:
2200 g svinjskih rebarca
1 kašika soli
Za marinadu:
2 kašike putera
1 kašika soli
2 kašičice bibera
prstohvat kajenske paprike u prahu
Recept za najbolja svinjska rebarca iz rerne:
Utrljajte so u svinsjka rebarca, a potom komad aluminijumske folije umotajte u slovo "S" stavite na pleh, pa na njega položite meso. Na taj načn omogućićete da vazduh struji kroz celo meso. Stavite u frižider na 24-48 sati. Potom izvadite svinjska rebarca i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Stavite rešetku na pleh, a onda položite na nju meso.
U manjoj posudi pomešajte puter, so (1 kašika), biber, kajensku papriku u prahu, pa utrljajte mešavinu u svinjska rebarca. Pospite ostatkom soli, pa ispod rešetke, dodajte vodu. Pecite u prethodno zagejanoj rerni na 150°C oko 1 sat i 20 minuta. Izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako da odstoji 20 minuta pre serviranja. Preporučujemo i"3-2-1" metod za najmekša svinjska rebarca iz rerne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!