OVAKVU SLANU TORTU SRPKINJE DO SADA NISU SPREMALE: Pravi se od PALAČINAKA, a zbog ove NAMIRNICE je PREUKUSNA
Slana torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti.com

brza priprema

OVAKVU SLANU TORTU SRPKINJE DO SADA NISU SPREMALE: Pravi se od PALAČINAKA, a zbog ove NAMIRNICE je PREUKUSNA

Slana torta sa piletinom i šampinjonima mora se naći na vašim slavskim trpezama. PRave se palačinke od krompira, a između njih se nanosi bogat nadev

Objavljeno:

Slane torte su jedno od najlepših jela slavske trpeze. Za predstojeći Aranđelovdan preporučujemo slanu tortu sa piletinom. Pored nje, ređa se i sloj šampinjona. Između sočnih nadeva, ređaju se palačinke.

Mekane palačinke prave se sa krompirom. Bogat i raskošan ukus koji će gosti obožavati. Predjelo koje će takođe ulepšati slavsku trpezu je slana torta sa ruskom salatom.

Slana torta
Slana tortafoto: Printscreen/youtube/Bokina kuhinja

Sastojci:

1 kg krompira

2/3 kašičice soli

2/3 kašičice belog luka u prahu

3 jaja

130-150 g brašna

2 kašike ulja

Za sos:

350 g kisele pavlake

2 kašike majoneza

1/4 kašičice soli

2 čena belog luka

1 kašika iseckanog vlašca

Za punjenje:

300 g kuvanog pilećeg filea

150-200 g kiselih krastavčića

400 g šampinjona

1 glavica crnog luka

1/4 kašičice soli

Slana torta
Slana tortafoto: Printscreen/youtube/Bokina kuhinja

Recept za slanu tortu sa piletinom i šampinjonima:

Izrendajte krompir, pa procedite višak vode. Dodajte so, beli luk i jaja, pa promešajte. Dodajte brašno, sjedinite sve sastojke, pa dodajte i ulje. Na podmazanom tiganju stavite 2-3 kašike smese za palačinke sa krompirom, raširite ih u oblik kruga, pa pržite sa obe strane. Tako radite do utroška materijala, a onda uklonite neravne ivice sa palačinki uz pomoć okrugle činije. Promešajte kiselu pavlaku, majonez so, iseckan beli luk i vlašac u posudi.

Isecite kuvanu piletinu, kisele krastavčiće i šampinjone. Crni luk iseckajte, pa prodinstajte na manjoj količini ulja. Kada postane proziran, dodajte šampinjone. Propržite ih, pa dodajte so. Dinstajte još minut. Na prvu palačinku premažite sos, stavite oko nje pokretnu ivicu, pa rasporedite 2 kašike iseckane piletine. Pokrijte drugom palačinkom, premažite je sosem, rasporedite šampinjone, pa ponovo nanesite malo sosa.

Prekrijte trećom palačinkom, premažite je sosem, nanesite kisele krastavčiće, ponovo premažite sosem, pa prekrijte palačinkom. Palačinku premažite sosem, nanesite piletinu, premažite sosem i prekrijte palačinkom. Završite slanu tortu tako što ćete premazati palačinku, dodati šampinjone, pa ponovo ih premazati sosem. Sklonite ivicu i premažite sos i sa strane slane torte. Vratite ivicu i ostavite slanu tortu u frižider na 4 sata da se stegne. Skinite ivicu i premažite slanu tortu ostatkom sosa. Po želji, ukrasite vlašcem i prženim povrćem. Preporučujemo i slanu tortu sa tikvicama.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.