POSNE ČOKO-ORAH KOCKE KOJE SE PRAVE ZA TILI ČAS: Najsočnija poslastica - ukus sa sela kakav se pamti
Posne čoko-orah kocke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

poješće se dok trepnete

POSNE ČOKO-ORAH KOCKE KOJE SE PRAVE ZA TILI ČAS: Najsočnija poslastica - ukus sa sela kakav se pamti

Posne čoko-orah kocke se prave za tili čas, a to je najsočnija poslastica sa sela čiji ukus se pamti

Objavljeno:

Poslastica nikada nije dosta, a osim što ih deca obožavaju, ni stariji ne zaostaju za njima.

Svi volimo kada su kolači koje pravimo jednostavni, pa takve su i čoko-plazma kocke koje nestanu u tren oka sa tacne.

Većina ljudi se sprema za Božićni post, a osim toga i za slave koje su posne.

Jedan posni slatkiš će vam se svideti čim vidite kako se pravi.

U pitanju su posne čoko-orah kocke od kojih će vam krenuti voda na usta, a na selu se redovno prave.

Svideće vam se više od bilo koje mrsne verzije.

Brašno u činiji
Brašno u činijifoto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

Sledeći sastojci su potrebni za recept:

100 g posne čokolade

250 g margarina

prašak za pecivo

12 kašika šećera u prahu

300 g brašna

Smesa za posne čoko-orah kocke u činiji
Smesa za posne čoko-orah kocke u činijifoto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

200 ml kisele vode

8 kašika mlevenih oraha

Za preliv je potrebno:

80 g margarina

200 g posne čokolade

Smesa od čokolade za kolač
Smesa od čokolade za kolačfoto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

Sada sledi način pripreme:

Ostavite 200 grama margarina na toplom, pa ga, kad sasvim omekša, umutite sa šećerom u prahu.

Lagano, stalno muteći, dolivajte kiselu vodu i postepeno dodajte orahe, brašno pomešano s praškom za pecivo i narendanu čokoladu.

Prelivanje posnog kolača sa čokoladom
Prelivanje posnog kolača sa čokoladomfoto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

Izlijte smesu u pleh koji ste obilno podmazali preostalim margarinom i posuli brašnom.

Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Orasi preko posnih čoko-orah kocki
Orasi preko posnih čoko-orah kockifoto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

Pečen kolač prelijte glazurom od rastopljene čokolade i margarina.

Bonus video:

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

(Espreso/Svetplus.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.