U OVOJ PROSTORIJI NIKAKO NE SMETE SUŠITI VEŠ: Koliko god je lakše, zaobiđite - može biti opasno po vaše zdravlje
Sušenje veša, Foto: Fatih Mehmet enel / Alamy / Alamy / Profimedia

ovo morate znati

U OVOJ PROSTORIJI NIKAKO NE SMETE SUŠITI VEŠ: Koliko god je lakše, zaobiđite - može biti opasno po vaše zdravlje

Ako nemate mašinu za sušenje veša, ovi hladniji, kišni dani sigurno vas baš i ne raduju

Objavljeno: 10:44h

Mnogi svoju odeću suše kako god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, ali stručnjaci upozoravaju da bi trebalo imati na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikada ne smete stavljati mokro rublje, piše The Sun.

Sušenje veša, Veš, Štipaljka
foto: Profimedia

Naime, stručnjaci tvrde da treba izbegavati sušenje veša u spavaćoj sobi. Mokar veš povećava vlažnost vazduha za 30 posto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imunološki sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća i šansa za razvoj plesni.

Spavaća soba
foto: Profimedia

‘Držanje vlažnog rublja u vašem životnom prostoru ne podstiče samo pojavu plesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokar veš takođe može biti i pomalo smrdljiv. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plesni, bilo bi bolje da ga držite što dalje odatle’, rekli su stručnjaci iz In The Wash-a.

Grinje takođe može početi da se pojavljuje u spavaćim sobama jer mokra odeća stvara vlažnu okolinu u kojoj ono mogu rasti. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može uzrokovati truljenje drvenih konstrukcija, prenosi Večernji list.

BONUS VIDEO

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.