STRUČNJAK OTKRIO 2 POZE ZA SPAVANJE KOJE GARANTUJU MIRAN SAN: Napokon ćete ustati naspavani i BEZ BOLOVA u leđima
Bol u leđima, Foto: Profimedia / Antonio Guillen Fernández / Panthermedia /

SAZNAJTE

STRUČNJAK OTKRIO 2 POZE ZA SPAVANJE KOJE GARANTUJU MIRAN SAN: Napokon ćete ustati naspavani i BEZ BOLOVA u leđima

Čak i kada spavamo toliko sati, veoma često se budimo sa bolovima u leđima i vratu

Objavljeno:

Spavanje je veoma važno za opšte zdravlje, stručnjaci ističu da je između šest i osam sati optimalno vreme da se organizam odmori, osveži i napuni energijom za naredni dan.

Najčešće za ovu neprijatnost krivimo dušeke, pa i nakupljen stres zbog kojeg ne spavamo "dobro", već u nekoj vrsti grča. Veoma često se, pak, radi samo o pozi koju zauzmemo kada legnemo u krevet, a stručnjak za spavanje i osnivač kompanije koja proizvodi jastuke od memorijske pene, Džejms Lajnhart, otkrio koje dve poze praktično sprečavaju pojavu bola u leđima nakon buđenja.

Spavanje, Ležanje
foto: dmitrii simakov / Alamy / Alamy / Profimedia

"Ležanje u krevetu dovodi kičmu u direktan kontakt sa dušekom, a suština je da se telesna težina ravnomerno rasporedi. Da bi vaše telo dobilo potrebnu podršku, stavite jastuk ispod kolena kako biste lakše rasporedili ovo opterećenje", objasnio je Lajnhart.

Drugi položaj koji pomaže da se spreči pojava bolova u leđima nosi naziv "sanjar", a zapravo je reč o spavanju na boku. U ovoj pozi, uši, ramena, kukovi, kolena i gležnjevi su u liniji, pa se tako smanjuje opterećenje na kičmu. Takođe se preporučuje da postavite jastuk između kolena i članaka kako bi vam bilo što udobnije. Na ovaj način ćete ublažiti pritisak na natkolenice.

Ovi položaji imaju blagotvorno dejstvo čak i kad su velike vrućine u stanu i generalno nam nijedan položaj ne odgovara. Na ovaj način je spavanje udobnije, telu se omogućava da se istinski opusti i odmori.

BONUS VIDEO

03:17

Stručnjak otkrio koja se tajna krije iza LETNJEG RAČUNANJA VREMENA

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.