ŽENA MU JE BILA ZDRAVA TRUDNICA, A ONDA JE POČELA DA TRNI I DA PRIČA ENGLESKI: Umrla je, pa SE PORODILA U KOMI
Ilustracija, Foto: Printscreen/Chad Maling / Facebook

jezivo

ŽENA MU JE BILA ZDRAVA TRUDNICA, A ONDA JE POČELA DA TRNI I DA PRIČA ENGLESKI: Umrla je, pa SE PORODILA U KOMI

Žena mu je bila zdrava trudnica, a onda je počela da priča engleski jezik sa američkim akcentom

Objavljeno:

Britanka Beki Praut porodila se dok je bila u komi, pa nikada zapravo nije čula prvi plač svoje bebe niti se seća prvog kontakta sa svojom ćerkicom Majom. Naime, Beki je mislila da je potpuno zdrava kada je u 27. nedelji trudnoće naglo osetila veoma čudne simptome. Ona se vratila sa odmora na kome je bila sa suprugom Čedom, iznenada počevši da se žali na utrnulost u ruci. Potom je usledio jedan vrlo bizaran simptom - počela je da govori engleski sa američkim akcentom, iako nikada ranije nije čak ni posetila SAD.

"Večerali smo u restoranu i odjednom, kada je završila sa obrokom, pretvorila se u Amerikanku. Ona to nije, ona je iz Donkastera, ali njen naglasak, njena ličnost, sve se promenilo. Bukvalno je poprimila sasvim drugačiju ličnost", ispričao je njen suprug za britanske medije.

Čed je dodao da je ubrzo nakon toga Beki sela na pod parkinga ispred restorana, počevši da komentariše kako su lepe stene. On je odmah Beki odvezao u bolnici, a lekari su mu savetovali da je hospitalizuje. Ipak, ova mlada žena, koja se i dalje čudno ponašala, odbila je da ostane u bolnici i vratila se kući.

Na kraju ju je suprug ipak ubedio da se vrate u bolnicu, nakon što je pretrpela "veliki napad" izvan odeljenja hitne pomoći. Tri dana kasnije doživela je još napad.

"Ona je zapravo umrla na neko vreme. Morali su da joj rade reanimaciju da bi je vratili u život", rekao je Čed.

Porodilja
foto: Printscreen/Chad Maling / Facebook

Beki je stavljena u komu zbog "sopstvene bezbednosti", prenosi "Mirror", a na kraju joj je dijagnostikovano neurološka bolest anti-NMDAR encefalitis, stanje koje se naziva i "vatra u mozgu". Ovo stanje utiče na normalno funkcionisanje mozga, što može da dovede do izmenjenog mentalnog stanja, promena u ponašanju, uznemirenosti, halucinacija, poremećaja sna, napada, promene govora i abnormalnih pokreta. Ova bolest je relativno česta, kako navodi Američka akademija za neurologiju, ali se izuzetno retko javlja kod trudnica.

Nekoliko nedelja kasnije, 18. avgusta ove godine, lekari su odlučili da izvrše carski rez jer je došlo do komplikacija sa bebom u Bekinom stomaku. "Ona je u tom trenutku još uvek bila u komi, što je zaista tužno", ističe Čed.

Porodilja
foto: Printscreen/Chad Maling / Facebook

Beba Maja je rođena sa samo 2 kilograma i 100 grama, ali sada lepo napreduje i zdrava je.

MRI skener je naknadno otkrio da je Beki imala cistu na jednom od jajnika, a lekari veruju da je upravo ta cista možda pokrenula njen imuni sistem, uzrokujući da napadne njen mozak. Lekari su ukloniki cistu, a Bekino stanje se polako popravljalo, iako je bila na aparatima za održavanje života.

Ona je tek mesec dana nakon porođaja probuđena iz kome, ali je nažalost Bekin oporavak veoma spor i mogao bi da traje i do pet godina.

"Ona je malo bolje, ali ni približno onoliko koliko bi lekari to želeli. Mislim da je 3. novembar bio prvi dan posle dugo, dugo vremena da sam mogao da razgovaram sa njom. Veoma je zbunjena. Jednog minuta se mazi sa Majom, našom ćerkicom, a posle tri minuta govori da to nije njena beba. Ludo je kako u jednom trenu sve bude tako dobro, a u drugom se sve preokrene. Zabrinut sam i oko toga ko će Beki biti jednom kada joj bude bolje", priča njen unesrećeni suprug.

Bonus video: Doktor Radovanović o Simaniću i Dobriću

02:27

Doktor Radovanović o Simaniću i Dobriću

(Espreso/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.