OTKRIVENA 4 NOVA JELA OD PASULJA, SRPSKE DOMAĆICE ODUŠEVLJENJE: Poslednje im NIKADA ne bi palo na pamet da SPREME
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/SimpleMealPrep

recepti

OTKRIVENA 4 NOVA JELA OD PASULJA, SRPSKE DOMAĆICE ODUŠEVLJENJE: Poslednje im NIKADA ne bi palo na pamet da SPREME

Kada viditi ova nova jela poželećete da ih spremite odmah

Objavljeno:

Ako vam je dosadio čorbast pasulj, ne plašite se da probate i druge specijalitete od ovog povrća - musaka, pljeskavice, salata i krem čorba samo su neki od naših predloga.

Pljeskavice od pasulja

POTREBNO JE

500 g kuvanog belog pasulja, 2 jajeta, 2–3 čena belog luka, crveni luk, praziluk, 2 kriške starog hleba, so, biber, slatka paprika, suvi biljni začin, malo mleka, ulje za prženje

Krem čorba od pasulja
Krem čorba od pasuljafoto: Printscreen/youtube/ let's go vegan

PRIPREMA

Skuvajte pasulj, pa ga izgnječite viljuškom. Hleb prelijte mlekom, dobro ga ocedite, dodajte pasulju i dobro izmešajte. Sitno iseckajte praziluk, crveni i beli luk, dodajte ih pasulju, začinite solju, biberom, suvim biljnim začinom i slatkom paprikom, pa dobro izmešajte. Zatim napravite pljeskavice i pecite ih na vrelom ulju po četiri minuta sa svake strane.

Krem čorba od pasulja

POTREBNO JE

200 g šarenog pasulja, glavica crnog luka, 1 l vode, 2 kašike brašna, 2 čena belog luka, kocka za supu od povrća, so, ljuta paprika, 3 kašike maslinovog ulja, kašičica suvog biljnog začina

PRIPREMA

Skuvajte pasulj, procedite ga, sipajte dve kašike maslinovog ulja i dobro ispasirajte štapnim mikserom. Sitno iseckajte luk, kratko ga propržite, dodajte mu pasirani pasulj i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte vodu, kocku od povrća i kuvajte dok ne počne da vri. Tada sipajte u čorbu brašno umućeno s malo vode i kratko prokuvajte. Dodajte sitno seckani beli luk, suvi biljni začin i ljutu papriku.

Kuvanje pasulja
Kuvanje pasuljafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Lički pasulj

POTREBNO JE

300 g žutog pasulja, 300 g kiselog ribanca, veća glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 200 g slanine, 500 g suvih rebara, 2 kašike slatke paprike, 2 krompira

PRIPREMA

Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju. Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.

Musaka
Musakafoto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

Musaka od pasulja

POTREBNO JE

2 konzerve crvenog pasulja, 0,5 kg mešanog mlevenog mesa, 2 jajeta, 2 kašike narendanog kačkavalja, 0,5 dl ulja, veza peršuna, čaša kisele pavlake, 2 glavice crnog luka, šargarepa, pola kašičice ljute paprike, so, ulje

PRIPREMA

Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte rendanu šargarepu i mleveno meso, so, ljutu papriku, pa dinstajte petnaestak minuta. Podmažite vatrostalnu činiju, po dnu rasporedite deo crvenog pasulja, preko njega stavite sloj mesa, pa postupak ponavljajte dok ne utrošite namirnice. Poslednji sloj treba da bude od pasulja. Musaku prelijte jajima s pavlakom i pospite kačkavaljem. Pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Bonus video:

05:31

Danas na meniju kod Seke i Raše krompir harmonika!

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.