recept
OVAKVU TURŠIJU SRPSKE DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Napravite DŽENERIKU U TEGLI koja je bolja i od KISELOG KUPUSA
Ovako ukusna turšija se može naći samo kod nas
Domaćice u Srbiji još uvek spremaju zimnicu, a za ovaj recept je retko koja čula. Veoma je ukusan i zdrav.
Napravite turšiju od dženerike i obezbedite ukusnu salatu tokom zime.
Sastojci
dženarika - zelena, u željenoj dozi
sirće
beli luk - očišćeni čenovi
so
šećer
biber - 4 - 5 zrna, u tegli
piment - 2 - 3 zrna po tegli
mirođija - po 2 - 3 struka po tegli
Priprema:
Dženarike operite i ostavite da se osuše.
Na dno svake tegle sipajte po 1 ravnu kašiku soli i 1/2 kašike šećera, sirće, 2-3 čena belog luka, po nekoliko zrna belog luka, piment, nekoliko strukova mirođije (može i celer).
Napunite teglu zelenom dženarikom i sipajte proključalu vodu. Zatvorite tegle i okrenite ih nadole.
Okrećite tegle s vremena na vreme u toku nekoliko dana. Zatim stavite turšiju od dženarike na hladno i tamno mesto.
Majke i snajke
(Espreso/BonApeti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!