specijalitet sa sela
PARADAJZ I PAPRIČICE U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Neobična zimnica - samo žene sa sela znaju recept za taj specijalitet
Paradajz sa papričicama u tegli bez konzervansa je neobična zimnica čiji recept samo žene sa sela znaju
U toku je sezona pravljenja zimnice, a to za naše žene predstavlja zadovoljstvo iz godine u godinu.
Do tradicije drže na visokom nivou, a to govori i da svake godine prave najbolji kiseli kupus, ajvar, ljutenicu, barene paprike...
Sada je pred vama jedna neobična koja se pravi od paradajza i papričica u teglama bez konzervansa, a uz sve ide kao podmazana.
Za ovaj recept su izdvojeni sastojci:
10 gr. biber u zrnu
2 kg. paradajz
1 veća veza peršuna
300-500 gr. faferona-ljute papričice
4-5 glavica belog luka oko 300 gr.
Na teglu od 500 grama:
5 kašićica 9% alkoholno sirće
5 kašičica soli +3
10 kašika ulja
5 kašika šećera
Ako imate dovoljno tečnosti od paradajza izvršite pasterizaciju na 90 stepeni/1h. u rerni.
A ako dodajete vrelu vodu samo zatvorite i pokrite tegle da se ohlade. Detalje pripreme pogledajte u video snimku:
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!