mA OVO JE NEŠTO NAJJAČE
NAŠE BAKE ZA VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVU PROJU: Sočna i mekana - recept sa sela
Naše bake za vreme posta prave proju sa prazilukom koja je sočna i mekana, koja mirisom vraća u detinjstvo
Božićni post samo što nije krenuo, a većina ljudi koja ga se pridržava više neće morati da jede samo ono na šta su navikli iz posta u post.
Doručak je najbitniji obrok, a u tom periodu ljudi najčešće jedu ukusne posne pite sa pečurkama, sa krompirom...
Ono što će vas sada zadiviti jeste posna proja sa prazilukom.
Nema joj ravne, a i ukućani će ostati bez reči čim probaju samo jedno parče.
Sledeći sastojci idu uz ovaj recept:
oko 650ml vode
500g belog kukuruznog brašna
3 kašike ulja
1 kašičica soli
100g praziluka
Ispred vas je sada priprema:
Praziluk sitno naseckati. Pomešati ga zatim sa kukuruznim brašnom, posoliti i dodati ulje.
Zamesiti testo vodom, masa ne treba da bude ni retka, a ni previše gusta. Masu izručiti u tepsiju i formirati oblik po želji.
Tepsiju staviti u rernu, podesiti temperaturu na 250C, pa peći dok ne porumeni.
Nakon toga proju sa prazilukom izvadite, prekrijte krpom i ostavite da se prohladi.
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com/moje-grne.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!