NAŠE BAKE ZA VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVU PROJU: Sočna i mekana - recept sa sela
Posna proja sa prazilukom, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

mA OVO JE NEŠTO NAJJAČE

NAŠE BAKE ZA VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVU PROJU: Sočna i mekana - recept sa sela

Naše bake za vreme posta prave proju sa prazilukom koja je sočna i mekana, koja mirisom vraća u detinjstvo

Objavljeno: 20:30h

Božićni post samo što nije krenuo, a većina ljudi koja ga se pridržava više neće morati da jede samo ono na šta su navikli iz posta u post.

Doručak je najbitniji obrok, a u tom periodu ljudi najčešće jedu ukusne posne pite sa pečurkama, sa krompirom...

Ono što će vas sada zadiviti jeste posna proja sa prazilukom.

Nema joj ravne, a i ukućani će ostati bez reči čim probaju samo jedno parče.

Praziluk
Prazilukfoto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Sledeći sastojci idu uz ovaj recept:

oko 650ml vode

500g belog kukuruznog brašna

3 kašike ulja

Kukuruzno brašno i so
Kukuruzno brašno i sofoto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

1 kašičica soli

100g praziluka

Ispred vas je sada priprema:

Praziluk sitno naseckati. Pomešati ga zatim sa kukuruznim brašnom, posoliti i dodati ulje.

Smesa za proju sa prazilukom
Smesa za proju sa prazilukomfoto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Zamesiti testo vodom, masa ne treba da bude ni retka, a ni previše gusta. Masu izručiti u tepsiju i formirati oblik po želji.

Tepsiju staviti u rernu, podesiti temperaturu na 250C, pa peći dok ne porumeni.

Smesa za proju sa prazilukom u tepsiji
Smesa za proju sa prazilukom u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Nakon toga proju sa prazilukom izvadite, prekrijte krpom i ostavite da se prohladi.

Bonus video:

00:00

Punjene dunje - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Svetplus.com/moje-grne.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.