SVI BACATE NAJKORISNIJU STVAR: Vredniji je OD BILO KOJE HEMIJE, a košta samo 15 DINARA, uštedećete
Ilustracija, Foto: Printscren/Youtube/PhyllisStokes

MORATE ZNATI

SVI BACATE NAJKORISNIJU STVAR: Vredniji je OD BILO KOJE HEMIJE, a košta samo 15 DINARA, uštedećete

Nemojte bacati koru od limunta, ima višenamensku upotrebu

Objavljeno:

Limunove nikada ih ne bacajte, zlata su vredni.

Imate li kod kuće limunove koji su se nekim slučajem osušili, nikako ih nemojte baciti. Zapravo, postoji nekoliko metoda za recikliranje vaših starih limunova, a u nastavku ih možete otkriti sve.

Kao što je već spomenuto, definitivno je pogrešno baciti limun u smeće, čak i ako ste ga zaboravili na nekoliko nedelja. Uz nekoliko trikova, te limunove možete iskoristiti u nekoliko kućnih poslova. Štaviše, na ovaj ćete način uštedeti nešto novca, a nećete koristiti hemiju.

Evo šta možete da uradite sa starim limunom kako bi vaš dom bio čist i uredan:

Metoda 1: Koristite limun za osvežavanje vazduha

Na šporetu zagrejte šerpu s vodom i dodajte malo isečenog limuna. Pustite da sve lagano krčka i kada provri, pustiće prijatan miris. Ovom metodom ćete ukloniti sve neprijatne mirise tipične za kuhinju.

Metoda 2: Koristite limun za teranje mrava

Mravi mrze miris citrusa, pa su vam dovoljni limun i voda da napravite repelent. U šoljicu vode dodajte malo zgnječenih limunovih kora, a zatim dobijeno rasporedite po vrtu ili na strateškim mestima u kući. Na taj način mravi će se držati podalje, a nećete koristiti hemikalije.

Limun
foto: Printscreen/Youtube/CarnexWeb

Metoda 3: Koristite limun za čišćenje kanti za smeće

Da biste očistili kantu za smeće, morate limun iseći na 4 dela. Kante zatim napunite vrućom vodom i iscedite limun unutra. Zatim dodajte preostale kore limunova i takođe sipajte čašu sirćeta. Sve što treba da uradite je da ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta, a zatim prebrisati sunđerom, prenosi Jutarnji.

Metoda 4: Koristite limun za čišćenje mikrotalasne pećnice

U ovom slučaju treba uzeti šoljicu vode i u nju staviti iseckane limunove. Zatim stavite šoljicu u mikrotalasnu pećnicu na najveću snagu 3 do 4 minuta. Za čišćenje jednostavno obrišite unutrašnjost uređaja vlažnom krpom.

Metoda 5: Koristite limun za čišćenje daske za sečenje

Da biste očistili drvenu dasku za sečenje, trebate uzeti limun i prerezati ga na pola. Potom dasku za sečenje pospite krupnom soli i dobro je istrljajte jednom od 2 polovine limuna. Snažnim trljanjem uklonićete miris češnjaka i ribe, a takođe savršeno očistiti i dezinfikovati dasku za sečenje. U ovom trenutku samo treba koristiti limun prema poslovima koje trebate obaviti.

Recikliranje limunova na ovaj način biće vrlo jednostavno i naučićete da ga više nikada ne bacate.

Bonus video: Koncert Lene Kovačević u Vranju

01:22

Koncert Lene Kovačević u Vranju

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.