NAPRAVITE DVA ROLATA ZA SLAVU OD SAMO JEDNE SMESE: Otkrivamo kako možete UŠTEDETI kada pripremate SLAVU
Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

sjajno

NAPRAVITE DVA ROLATA ZA SLAVU OD SAMO JEDNE SMESE: Otkrivamo kako možete UŠTEDETI kada pripremate SLAVU

Pecite u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta

Objavljeno:

Slani rolati su uvek dobar izbor za slavsko predjelo jer su veoma dekorativni i ukusni. Ovi rolati su praktični i brzi za pripremu, a sa ukusima možete eksperimentisati.

Donosimo vam recept za dva ukusna rolata koji se prave od iste smese, a nestaće sa stola čim ih iznesete na slavsku trpezu.

Potrebni sastojci:

6 belanaca

malo soli

Rolat
Rolatfoto: Printscreen Youtube

Za rolat od šargarepe:

500 gr šargarepe

komadić putera ili malo ulja

3 žumanceta

2 pune supene kašike brašna

malo soli

Za rolat od spanaća:

200 gr spanaća

3 žumanceta

2 pune supene kašike brašna

malo soli

Za punjenje promešati:

280 gr sira

200 gr kisele pavlake

6 tanko sečenih parčića šunke

1 čen belog luka

Rolat
Rolatfoto: Printscreen/Youtube

Način pripreme:

Za rolat od šargarepe očistite šargarepu i narendajte je na sitnije rende, zatim je propržite na zagrejanom puteru uz povremeno mešanje da malo omekša. Odvojite belanca od žumanaca (6 jaja). U belanca dodajte kašičicu soli pa ih umutite u čvrst šne. Proprženu šargarepu prebacite u posudu, dodajte so, 3 žumanca i 2 pune kašike brašna pa sve dobro promešajte. Belanca podelite na pola i tu jednu polovinu dodajemo u šargarepu i mešamo. Kada je smesa gotova izručite je na pleh obložen pek paprom i poravnajte. Pecite u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Za rolat od spanaća biće nam potreban prethodno obaren spanać. Takođe dodajemo so, 2 kašike brašna, 3 žumanca i mešamo. Zatim dodajemo preostalu smesu od belanaca. Po istom principu smesu stavljate u pleh i pečete.Pečen rolat od šargarepe uvijte zajedno sa pek papirom na kom se pekao i ostavite tako urolano da se ohladi. isto to uradite i kad se drugi rolat ispeče. Za fil pomešajte kiselu pavlaku i fetu. Sa pola fil premažite rolat od šargarepe pa ga ponovo zarolajte i ostavite u frižider da se stegne. U drugu polovinu fila po želji dodajte izgnječen čen belog luka ili prepečen susam. Namažite rolat od spanaća pa preko fila stavite šunku, pa još malo fila, zarolajte i ostavite u frižider. Kad se stegne secite i služite.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.