recept
KADA KUVATE MAKARONE OBAVEZNO IM DODAJTE VOTKU: Žena koja je SRPSKIM DOMAĆICAMA IDOL otkrila zašto se to radi
Evo zašto se dodaje votka u makarone
Poznato je da se alkohol često koristi u pripremi hrane, jer daje poseban šmek. To su obično vino, konjak..., a manje je poznata činjenica da i sa votkom možete da napravite neka od najukusnijih jela, a najčešće je koriste za mariniranje mesa, ali sa ovim alkoholom možete da napravite i ukusnu pastu. Čuvena holivudska glumica Odri Hepber je bila poznati gurman, a najviše je volela da sprema pastu upravo sa votkom.
Recept za čuvenu italijansku pastu sa votkom nastao je osamdesetih godina prošlog veka, a ona se dodaje u sos. Ovo jelo sadrži dva sastojka, kao što su pavlaka za kuvanje i paradajz sos, koji nisu najbolja kombincaija, jer paradajz sos uzrokuje zgrušavanje mlečnih proteina, pa se zato dodajte votka. Ako volite da spremate hranu sa alkoholom, onda obavezno isprobajte recept za najmekše svinjsko ili goveđe meso.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!